Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maşini răsturnate şi “victime” salvate prin descarcerare

• scenele au putut fi văzute, ieri, pe Şoseaua de Centură a Brăilei şi într-o intersecţie din zona Ianca • din fericire, a fost vorba doar despre un exerciţiu desfăşurat de echipajele Detaşamentului 1 Brăila şi Gărzii de Intervenţie Ianca

 

Pompierii brăileni le-au dat ceva emoţii şoferilor care au circulat, ieri, pe Şoseaua de Centură a municipiului Brăila, dar şi în zona oraşului Ianca, la  intersecţia DN 2B cu DJ 202B. Asta deoarece, în cadrul programului anual de pregătire a subunităţilor de intervenţie, echipajele Detaşamentului 1 de pompieri Brăila şi Gărzii de intervenţie Ianca, au avut programate pentru luni, 27 noiembrie, exerciţii cu forţe şi mijloace pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accidente rutiere, pe căi de comunicaţii rutiere aflate în zonele de competenţă. Pentru ca situaţia să pară cât mai reală, s-au folosite maşini vechi, care au fost răsturnate pe marginea drumurilor.

Astfel, Detaşamentului 1 de pompieri Brăila a desfăşurat exerciţiul la un accident rutier la intersecţia DN 2B cu şoseaua Baldovineşti, al cărui scenariu a presupus coliziunea dintre un autocamion şi un autoturism în care se aflau cinci persoane. La rândul său, Garda de intervenţie Ianca a desfăşurat exerciţiul la un accident rutier la intersecţia DN 2B cu DJ 202B, în care au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. În ambele situaţii au fost folosite autovehicule vechi, răsturnate, pe care echipajele de la Descarcerare le-au dezmembrat pentru salvarea “victimelor”. Văzute din mersul maşinii, exerciţiile păreau cât se poate de reale pentru şoferii care s-au nimerit prin zonă.

“Exerciţiile a avut ca scop antrenarea echipajelor de intervenţie în vederea folosirii eficiente a mijloacelor de intervenţie specifice, formarea deprinderilor necesare ducerii acţiunilor de intervenţie pe timp îndelungat, însuşirea caracteristicilor constructive ale autovehiculelor implicate în accident, descarcerarea şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă victimelor. La aceste exerciţii, subunităţile au participat cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD aflate în dotare, cu echipajele care le încadrează”, ne-a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii