Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maşina premierului Hashim Thaci a fost atacată cu pietre, înaintea alegerilor locale din Kosovo

Hashim Thaci participa miercuri seara la o reuniune publică cu susţinătorii Partidului Democratic din Kosovo, la Decani, în vestul Kosovo, când pietre şi ouă au început să fie aruncate asupra maşinii sale, potrivit presei locale. Incidentul "a fost unul izolat, iar situaţia este sub control", trei persoane fiind arestate, a anunţat poliţia kosovară.

Ambasada americană la Priştina a criticat, într-un comunicat, "informaţiile privind apariţia unor incidente violente legate de campania electorală". "Violenţa nu-şi are locul în campaniile electorale, alegeri sau într-un proces democratic", a adăugat Ambasada SUA.

În plus, reprezentanţa diplomatică americană a cerut "tuturor liderilor politici, partidelor şi militanţilor să evite violenţele şi provocările, în acest moment în care campania electorală se apropie de final".

Algerile locale vor avea loc duminică în Kosovo. Acesta este primul scrutin organizat în Kosovo de la proclamarea unilaterală a independenţei faţă de Serbia, în februarie 2008. 63 de ţări au recunoscut până acum independenţa Kosovo. Serbia contestă legalitatea independenţei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) şi consideră în continuare Kosovo drept una dintre provinciile sale. Poziţia Belgradului în faţa instanţelor internaţionale este susţinută în principal de Rusia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii