Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

M-am hotărât cu cine votez

Pod peste Dunăre, aeroport, asfaltări, plombări, rezolvarea problemei câinilor comunitari, locuri de muncă, investiţii străine, bani europeni, spitale reabilitate, faţade termoizolate, mijloace de transport moderne, bla bla, bla bla, vom asculta iarăşi discursurile lăudăroase ori promisiunile persuasive ale viitorilor candidaţi la Primărie ori la Consiliul Judeţean. Sătui de ele, mulţi nu vor merge la vot ori vor scuipa în urne în semn de răzbunare şi dispreţ. Alţii vor găsi noi motivaţii pentru reanimarea speranţei, în efervescenţa campaniei electorale.

Pentru mine e relativ simplu. Ştiu deja cu cine o să votez. Şi nu am nevoie de promisiuni fantasmagorice, de proiecte futuriste, de benere, fotografii şi baloane colorate, de găleţi şi calendare pentru a fi convins. De la viitorul primar sau de la viitorul preşedinte de Consiliu Judeţean, aştept doar câteva cuvinte. Sunt, cum ar veni, uşor de dus de nas.

Fiindcă m-am săturat să ţin noapte de noapte fereastra închisă, fiindcă nu vreau să mă mai încerce senzaţia de vomă când păşesc pe străzile oraşului, fiindcă nu vreau să-mi mai crape obrazul de ruşine când primesc un musafir străin şi să repet mereu aceleaşi explicaţii care stârnesc hohote de râs şi fiindcă ştiu că administraţia publică are la îndemână suficiente pârghii ca să rezolve problema asta. Poate nu e cea mai mare problemă a oraşului, însă cu siguranţă e cea mai scârboasă cu putinţă. Aşa că, indiferent din ce zonă politică vine el - PDL, PNL, PSD, PP, PC, UDMR, UNPR, Partida Romilor, PIN, PER sau din cine ştie ce altă măruntă scorbură ideologică - eu mă angajez să-l votez - ba chiar să-mi conving prietenii şi cunoscuţii să o facă - pe candidatul care îmi va făgădui că după ce va deveni primar sau preşedinte de CJ, va face totul pentru ca oraşul Brăila să nu mai pută - da, o să o spun pe şleau - a căcat de porc.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii