Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Măsurile economice luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus

• asta au dorit să sublinieze liberalii brăileni prin intermediul unui comunicat de presă emis recent • în frunte cu liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, aceştia au făcut apel la populaţie să evite pe cât posibil contactele sociale , în semn de respect faţă de eforturile pe care Guvernul le face pentru a susţine economia în prezent

 

Liberalii brăileni au dorit să aducă în atenţia publicului măsurile economice pe care Guvernul Ludovic Orban II le-a luat în contextul pandemiei de coronavirus. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a emis, recent, un comunicat de presă în care a dorit sublinieze că actualul Executiv ştie că este esenţială menţinerea sănătăţii mediului economic.

“Premierul liberal Ludovic Orban a anunţat măsurile adoptate în şedinţa de Guvern încheiată noaptea trecută (n.r. - miercuri). Astfel, Guvernul a anunţat că va asigura plata şomajului tehnic pentru angajaţii companiilor care îşi închid activitatea, va creşte plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde de lei, va subvenţiona dobânda pentru credite garantate de stat pentru investiţii şi capital de lucru. În plus, Guvernul Orban a decis să ramburseze TVA până în limita sumei de 9 miliarde de lei, pentru a asigura fluxuri de capital prin intermediul rambursării TVA, pentru a permite companiilor să beneficieze de capitalul de lucru. De asemenea, premierul a arătat că la rectificarea bugetară va creşte bugetul pentru a asigura decontarea concediilor medicale”, se arată în comunicatul PNL Brăila.

Potrivit aceluiaşi document, în ceea ce priveşte garantarea creditelor pentru IMM-uri, Ludovic Orban a explicat că fondul de garantare este de 5 miliarde lei în prima fază, însă va putea fi majorat până la 15 miliarde lei. Cu alte cuvinte, vor fi garantate credite pentru investiţii şi pentru asigurarea capitalului de lucru, dobânda fiind subvenţionată 100%. Garanţia va fi de 90% din credite pentru cele până într-un milion şi de 80% peste un milion.

 

PNL-iştii le cer brăilenilor să păstreze dinstanţa socială

 

“Premierul a mai arătat că guvernul va asigura plata şomajului tehnic. Banii vor fi alocaţi din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM, prin bugetul de şomaj. Decizia este de a plăti din bugetul fondului de şomaj 75% din salariul brut, cât este practic indemnizaţia lunară pentru şomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Sunt două categorii de firme care vor beneficia de sprijinul statului în această perioadă. Prima categorie o reprezintă companiile afectate direct de măsuri restrictive dispuse de autorităţi (hoteluri, restaurante, cafenele, instituţii de spectacole etc.) prin suspendarea activităţii pe perioada situaţiei de urgenţă. A doua categorie o reprezintă companiile care nu au fost afectate direct de măsuri restrictive, dar au fost afectate de diferite consecinţe ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de ajutorul statului pentru salariaţii pe care nu îi pot plăti, companiile trebuie să depună o declaraţie care să arate că le-au scăzut veniturile cu cel puţin 25%”, au dorit să mai sublinieze liberalii.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a mai adăugat că în opinia sa, prin aceste măsuri, Guvernul a arătat că este implicat şi dedicat 100% traversării acestui moment dificil pentru întreaga lume. Acesta a subliniat că este esenţial ca toată lumea să înţeleagă că fiecare cetăţean are propria responsabilitate într-o astfel de criză, rugând brăilenii să menţină distanţa socială pe cât posibil.

“Cu toţii trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să limităm la maxim contactele sociale, să respectăm normele de igienă şi să ne protejăm sănătatea noastră şi a celor din jurul nostru”, a afirmat Dănăilă.
Categorie articol: 

Comentarii