Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mărţişoare pentru o cauză nobilă

• copiii de la clasa pregătitoare, coordonaţi de prof. Diana Ignat, confecţionează mărţişoare pe care vor să le vândă în faţa Şcolii “Vlaicu Vodă” • “Dacă strângem bănuţi, vrem să-i donăm. Ne-am gândit la cazul lui Bogdi, băieţelul diagnosticat cu cancer, care este de vârstă apropiată copiilor din clasă”, ne-a spus inimosul dascăl 

 

Micuţii de la clasa pregătitoare confecţionează mărţişoare “cu dragoste şi multă răbdare”, pentru o cauză nobilă, în cadrul unui Târg de mărţişor desfăşurat pe parcursul a cinci zile, la Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă” din Brăila.

Astfel, în perioada 24-28 februarie 2020, “albinuţele” clasei pregătitoare, coordonate de prof. Diana Ignat, de la “Vlaicu Vodă”, vor pune la punct un Târg de mărţişor, exponatele handmade fiind realizate “cu multă răbdare şi dragoste”. În acest scop, micuţii pregătesc un afiş atrăgător, pentru a-i angrena în proiect şi pe ceilalţi elevi ai şcolii brăilene şi, de ce nu, şi pe părinţi. Mai mult, prof. Diana Ignat a obţinut acordul conducerii instituţiei de învăţământ pentru a expune mărţişoarele şi în faţa şcolii, unde este o staţie de autobuz. În acest fel, “albinuţele” speră să atragă mai mulţi “clienţi”.

Prof. Ignat ne-a spus că intenţionează să doneze bănuţii obţinuţi pentru Bogdi, băieţelul de câţiva anişori, diagnosticat, în anul 2018, cu cancer. Nu înainte, însă, de a-i răsplăti pe micuţi pentru munca depusă, oferindu-le un binemeritat tort, pe care să-l savureze în sala de clasă, la finele târgului de mărţişor. “Ei sunt mai mititei şi m-am gândit să fie ca o răsplată a muncii lor. O să mai facem astfel de acţiuni, axate, în mod special, pe acte caritabile”, ne-a spus prof. Diana Ignat, de la Şcoala “Vlaicu Vodă”.

Povestea tristă a lui Bogdi, care a impresionat profund Brăila, a început în primăvara lui 2018, când băieţelul avea doar 3 ani şi când a fost diagnosticat cu o tumoră la ficat (hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare). Părinţii băieţelului au adunat bănuţi şi au mers cu el în Turcia, unde a fost tratat cu succes, dar, spre sfârşitul anului trecut, boala a recidivat, iar medicii turci i-au extirpat copilului un nodul pulmonar şi i-au prescris mai multe şedinţe de chimioterapie.      

 
Categorie articol: 

Comentarii