Mergi la conţinutul principal

Măşti de protecţie produse în fabrici de confecţii brăilene

• “Braiconf” şi-a adaptat o linie de producţie în acest scop, cu precizarea că măştile din bumbac făcute aici nu reprezintă un dispozitiv medical în adevăratul sens al cuvântului • reprezentanţii companiei dau asigurări, însă, că măştile respective oferă un anumit grad de protecţie, având marele avantaj că pot fi spălate şi reutilizate • şi fabrica de confecţii “Magenta” a început să producă măşti, iar o firmă de croitorie, în colaborare cu un producător de bureţi naturali, a lansat un proiect foarte interesant, îndemnând toţi croitorii din oraş să producă măşti cu lufa, în scop de donaţie nu de comercializare

 

În contextul crizei acute de măşti de protecţie, cunoscuta fabrică de confecţii “Braiconf” din Brăila şi-a adaptat o linie de producţie pentru a putea livra astfel de produse. Pe site-ul companiei se precizează din start că măştile produse aici nu sunt dispozitive medicale propriu-zise. Totuşi, reprezentanţii “Braiconf” dau asigurări că măştile respective oferă un anumit grad de protecţie, fiind făcute din două straturi de poplin (bumbac 100%). Marele avantaj al acestor măşti este că sunt reutilizabile, putând fi spălate atât manual cât şi la maşina de spălat, cu apă caldă minim 60 de grade. “Semimasca trebuie spălată frecvent, recomandabil după fiecare utilizare în zone expuse. Acest tip de semimască nu asigură protecţie împotriva riscurilor majore, nu costituie o barieră împotriva bacteriilor şi a viruşilor, dar poate contribui la diminuarea riscurilor (în lipsa măştilor chirurgicale medicale de unică folosinţă), acesta nu este echipament individual de protecţie”, se precizează pe site-ul “Braconf”. Preţul cu care se vinde o astfel de “semimască”, după cum şi-au denumit produsul cei de la “Braiconf”, este de 20 de lei. Conform unor informaţii care au circulat pe internet, “Braiconf” ar fi început să fabrice măşti de protecţie la solicitarea cunoscutului afacerist Gigi Becali. Reprezentanţii companiei nici nu au confirmat, nici nu au negat această informaţie. Reporterii noştri au solicitat un punct de vedere oficial, iar acesta ne-a fost oferit de Cătălin Oprişan business development director “Braiconf”, care s-a referit însă doar la aspecte ce ţin de capacitatea de producţie şi cuantumul comenzilor în primele zile de când a fost lansat produsul. Acesta ne-a spus că, dat fiind că vorbim despre un produs nou introdus în fabricaţie, încă nu se poate preciza ce capacitate de producţie are fabrica la ora actuală. Comenzile au, însă, o dinamică bună. “O echipă se ocupă în cel mai profesionist mod de primirea şi repartizarea comenzilor în producţie, astfel încât să răspundem prompt oricărei solicitări, atât pe plan local cât şi pe plan naţional.” ne-a declarat Cătălin Oprişan.

Şi fabrica de confecţii “Magenta” a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că a început să producă măşti de protecţie. “Ţinând cont de contextul dificil prin care trecem şi pentru că ne pasă de membrii echipei noastre, dar şi de toţi ceilalţi din jurul nostru, venim în întâmpinarea angajatorilor şi nu numai, în vederea combaterii şi prevenţiei COVID19. Aşadar, echipa noastră lucrează intens în această perioadă la seturi de măşti care pot fi spălate şi la maşina de spălat. Astfel, reuşim să răspundem unei nevoi reale, aceea de a crea materiale de protecţie necesare cât şi de a menţine stabilitatea locurilor de muncă”, precizează cei de la “Magenta”. Preţul unei măşti produse de fabrica respectivă este de 5 lei, cu TVA. Pe pagina de Facebook a fabricii pot fi găsite detalii despre modul cum pot fi comandate măştile.

 

Măşti din bureţi naturali, făcute pentru a fi donate, nu comercializate

 

O iniţiativă interesantă a venit, tot pe Facebook, din partea firmei “Elium”, care în colaborare  cu un producător de bureţi naturali a conceput o mască de protecţie reutilizabilă. În postarea de pe reţeaua de socializare, se face precizarea că măştile respective fac parte dintr-un proiect de donaţie, nu de comercializare pentru realizare de profit: “ELIUM în colaborare cu Bureţi Naturali, am conceput o mască reutilizabilă cu filtru din lufa şi s-a început producţia în scop de DONAŢIE. Informaţii despre lufa şi proprietăţile sale găsiţi pe pagina Bureţi Naturali. Rugăm atelierele de croitorie din Brăila, croitoresele care lucrează acasă şi cine deţine o maşină de cusut să se implice în acest proiect de donaţie, să confecţioneze acest tip de mască cu filtru din lufa (apelaţi la Bureţi Naturali) şi să doneze măştile familiei, prietenilor, bătrânilor din bloc, vânzătoarei de la magazinul de la scară, oricui are nevoie, dar mai ales bolnavilor care sunt cei mai vulnerabili‼ NU încurajăm comercializarea măştilor alternative. Donaţi, nu vindeţi!
Masca necesită fierbere înainte de prima utilizare, după uscare se calcă la temperatură mare prin presare pe partea cu filtru din lufa. Se dezinfectează în apă fiartă după fiecare purtare. Vom posta şi un tipar cu dimensiuni şi poze cu procesul de producţie pas cu pas”,
se precizează pe pagina celor de la “Elium”. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro