Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mândri că suntem români!

Duminică, 26 mai 2019, ora 17.20! M-am apucat să scriu după ce de ore bune mă uit cum procentul românilor care se prezintă la vot creşte, şi iar creşte, şi iar creşte. Mă uit şi mă minunez din nou de cât spirit civic dau dovadă românii noştri din diaspora! Românii noştri care sunt nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a ajunge la o secţie de vot. Românii noştri trataţi tocmai de oficialii ţării lor drept cetăţeni de mâna a doua, din moment ce NU li pune la dispoziţie un număr suficient de secţii de votare. De atâtea rânduri de alegeri românii noştri plecaţi la muncă în străinătate, ei care s-au transformat în cel mai mare investitor al României datorită miliardelor de euro trimise în ţară n-au avut parte de un dram de respect. Mai mult, anul trecut pe 10 august li s-a dat cu “respectul” drept peste faţă, ochi, cap etc.

Şi, uite-aşa, privind la televizor, la buletinele de ştiri sau pe reţelele de socializare cum românii din ţară dar şi din străinătate votează într-un procent ce cu siguranţă va depăşi rezultatele înregistrate în alte ţări europene, am simţit cum mă învăluie un sentiment de mândrie naţională. Uite că nu suntem proştii nimănui! Uite că, deşi prosteala şi prostirea unor largi categorii de concetăţeni a devenit politică de stat în România ultimilor ani, nu ne-am îngropat de vii cu toţii.  Nu toţi românii cu ceva creier au băgat capul în nisip, “scârbiţi” de clasa politică. Nu toţi românii care ies la vot sunt cu foamea-n gât sau cu gândul la pensii: cât le dă, când le dă, ce le mai dă  tătucu' Dragnea. În septembrie anu' ăsta? În 2021? Niciunul nu gândeşte că poate nu mai apucă pensia mărită, dar are copii, dar are nepoţi care-ar merita o altfel de viaţă în România, nu teleleu pe dinafara ţării! Nu toţi românii votează hoţi sau nu condamnă hoţia, doar pentru că nu le place Iohannis.

Mai presus însă de toate acestea, sunt mândră că în ţara mea, spre deosebire de state cu tradiţie din Europa, nu au crescut partide extremiste, n-au găsit terenul propice astfel de formaţiuni periculoase, chit că Alianţa PSD-ALDE aruncă toate lăturile şi minciunile spre Uniunea Europeană. Sigur că sunt încă multe lucruri de lămurit în UE, sigur că progresismul care începe să pută a neomarxism este îngrijorător, sigur că şi în UE este nevoie de flexibilitate şi adaptabilitate la aceste vremuri, mereu în schimbare, dar de aici şi până la extremism e cale lungă. Prin acest vot masiv românii au arătat că sunt Pro Europa, şi că din nou dovedesc în număr mare înţelepciunea care le lipseşte “iubiţilor noştri conducători”, indiferent cum s-ar numi.  La ora la care scriu pragul pentru validarea referendumului pentru justiţie a fost deja atins. În paralel, Dragnea ţipă că există fraude la referendum şi că vor fi sesizaţi procurorii. Hoţul strigă hoţii! Ştim!

Ora 21.00, Brăila, la nivel de judeţ, înregistra  42% prezenţă la vot, în vreme ce în municipiu procentul era de peste 44%. Extraordinară prezenţă pentru nişte alegeri europarlamentare! La nivel naţional însă prezenţa la vot s-a ridicat la nivel de alegeri prezidenţiale! Incredibil! Cum incredibile sunt rezultatele parţiale care arată începutul sfârşitului erei Dragnea la vârful PSD! Rămâne de văzut cine-a câştigat alegerile în Brăila şi mai ales cu ce scor.

Concluzia acestei zile emoţionante - 26 mai 2019 - este că românii merită mai mult în Europa. Prin acest vot, românii au spălat obrazul României în faţa Europei. Sunt mândră!
Categorie articol: 

Comentarii