Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mâine este ultima zi de încheiere a asigurărilor obligatorii de locuinţe

care ar trebui să fie în momentul de faţă", a declarat ieri primarul Aurel Simionescu

Mâine, 6 august, este ultima zi în care brăilenii îşi vor putea încheia asigurarea obligatorie a locuinţei. Primarul Aurel Simionescu sugerează brăilenilor să se grăbească pentru a se achita de această obligaţie. De asemenea, edilul-şef e de părere că, la Brăila, nivelul asiguraţilor este în continuare unul mic decât cel scontat.
"Vreau să reiterez rugămintea, deoarece mai sunt încă două zile - o să mai fie probabil două-trei după aceea - în legătură cu asigurarea locuinţelor: ne-am dus până pe 6 august, e ultima dată valabilă în care se pot face astfel de asigurări. E adevărat, din ceea ce am aflat de la asiguratori, a crescut numărul persoanelor care vin să încheie această asigurare, dar rămân la părerea că suntem departe de numărul total care ar trebui să fie în momentul de faţă. Vom vedea săptămâna viitoare, după data de 6 august, care va fi rezultatul final al asigurărilor pe această perioadă", a declarat ieri Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Reamintim că, până pe 15 iulie, doar 15.000 de brăileni încheiaseră asigurările obligatorii pentru locuinţe, cu mult sub numărul total de gospodării din Brăila, în speţă aproximativ 79.000 de gospodării. De asemenea, precizăm că, potrivit Legii asigurării obligatorii a locuinţei 260/2008, prima obligatorie este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B, iar riscurile pentru care se asigură titularul poliţei privesc cutremurele, inundaţiile şi alunecările de teren.
Sancţiunile pentru cei care nu încheie aceste poliţe obligatorii pleacă de la 100 şi ajung până la 500 lei.
Categorie articol: 

Comentarii