Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lupta pentru libertate a romanilor, dusa din SUA

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a gazduit, joi seara, lansarea monografiei "Memoria exilului romanesc: ziarul “Lumea libera” din New York" a Mihaelei Albu. Cartea realizeaza o trecere in revista a tuturor actiunilor romanesti din strainatate, prin care se lupta pentru libertate inainte de 1989. Scriitorul Vasile Andru a precizat ca sunt evidentiate nu numai aspectele social-politice, dar si cele culturale. Cateva aprecieri legate de volum a facut si Dinu Zamfirescu, presedinte al Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc.
Despre volumul de filosofie al scriitorului Vasile Andru, "Surad, deci exist", lansat si el in aceeasi seara, Dan Anghelescu a spus ca este rezultatul preocuparii autorului pentru dezlegarea misterului absolutului.
In finalul intalnirii moderate de Caludiu Braileanu a fost lansata si comentata revista "Carmina Balcanica" de catre profesorul Viorel Mortu si cercetatorii Valeriu Sarbu si Zamfir Balan. Ei au apreciat-o ca fiind un pariu cultural exceptional, care exploateaza eficient resursele spirituale ale acestui spatiu al Europei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii