Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In lupta cu viata

Drama lui Marius-Valentin Coculeasa a inceput in urma cu 7 ani. Avea doar un an cind, dupa efectuarea unui vaccin, nu a mai putut sa mearga. Acum, cind toti micutii de virsta lui incep scoala, el asteapta cu infrigurare marea sansa de a redeveni un copil normal, cu ajutorul celulelor stem. Pentru a ajunge la medicul din Las Vegas, care a garantat ca il va face bine, baiatul are nevoie, insa, de 7.000 de dolari pentru interventie si inca 1.000 pentru transportul pina in America. Bunica lui e disperata. Singura, niciodata nu va reusi sa adune banii acestia. Practic, bunica este singura care se lupta pentru viata micutului, pe care l-a crescut de la citeva zile. Tatal copilului a disparut de cind acesta a venit pe lume si nici macar nu l-a recunoscut, iar mama, Mirela Coculeasa, de 29 ani, este plecata in Spania si, de un an de zile, nu a mai dat nici un semn de viata. Oricum, niciodata nu a interesat-o prea mult fiul sau, dupa cum spune bunica.

Mama copilului nu s-a mai interesat de el de un an de zile

Elena Coculeasa, bunica baiatului de 8 anisori, care este imobilizat la pat, spune ca l-a crescut singura de mic. Ea l-a ingrijit, a alergat cu el in brate la medic de cite ori a fost cazul, iar acum se zbate sa faca rost de bani pentru a merge cu nepotul ei la tratament in America, aceasta fiind singura sansa de insanatosire in care femeia mai crede. Mama micutului, Mirela Coculeasa, are 29 ani si este plecata din tara. Nu o intereseaza nici starea grava in care se afla fiul ei, nici problemele cu care trebuie sa se confrunte mama ei, pentru a-i oferi o viata normala micutului Marius-Valentin. "A plecat la munca in Spania, dar nu a mai dat nici un semn de viata si nu s-a mai interesat de copil de un an de zile. Am anuntat si la Consulat, am dat-o disparuta, dar nu a gasit-o nimeni", sustine femeia.

Pina la un an, copilul s-a dezvoltat normal

Dupa spusele bunicii, Marius-Valentin a inceput sa aiba probleme de sanatate de la virsta de un an, dupa ce i s-a facut un vaccin.
Cu toate acestea, medicii au asigurat-o pe femeie ca boala micutului nu are nici o legatura cu vaccinarea si ca, de fapt, asa se nascuse. Practic, la un an de zile, copilul nu se putea tine pe picioare. A fost operat de doua ori la sectia de chirurgie infantila a Spitalului Judetean de Urgenta din Braila si investigat la sectia de neurologie pediatrica a Spitalului clinic de psihiatrie "Dr. Alex. Obregia" din Bucuresti, pentru evaluarea unei intirzieri in dezvoltarea psihomotorie. La externarea din spital, medicii au concluzionat ca micutul era in observatie cu boala degenerativa, dupa ce, pina la virsta de un an se dezvoltase normal, adica a tinut capul la 3 luni, a stat in sezut la 6 luni, iar de la un an nu s-a mai ridicat in picioare, nu a mai stat bine in sezut si nu a mai rostit nici un cuvint.

"Nu mai am incredere in medicii din Romania"

In urma cu un an de zile, dr. Florin Ioan, seful sectiei de chirurgie infantila, i-a dat bunicii o trimitere catre prof. dr. G. Burnei, de la sectia de ortopedie a Spitalului "Budimex" din Bucuresti, copilul fiind diagnosticat cu tetrapareza spastica, dar, satula de atitea drumuri inutile, bunica nu a ajuns cu el la Bucuresti. "Nu m-am mai dus, pentru ca nu mai am incredere in medicii din Romania, imi este frica sa il mai operez. Am vazut la o emisiune la televizor un copil care s-a vindecat in America, am luat legatura cu familia lui si am sunat in America, la profesorul care l-a operat, iar acesta mi-a spus ca se poate rezolva problema, cu celule stem. Pe 8 octombrie este programat sa ajunga la Las Vegas, dar nu avem cei 7.000 de dolari pentru operatie si inca 1.000 pentru drum", ne-a spus cu lacrimi in ochi Elena Coculeasa, adaugind ca, daca sint persoane care vor sa ajute acest copil, o pot face prin depunerea unor sume de bani in urmatorul cont: Cont IBAN: RO63BRMA0181021571400000.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii