Mergi la conţinutul principal

Luptă acerbă pentru liceele bune

Rezultatele admiterii computerizate au confirmat ceea ce a fost previzibil încă de la afişarea ierarhiei, că ultimele medii de admitere au crescut mult faţă de anul trecut, chiar cu peste 30 de sutimi.
Ultima medie de admitere la Colegiul "Murgoci", la specializarea matematică-informatică bilingv engleză a fost anul acesta 9,75, cu aproape 30 de sutimi mai mult decât anul trecut.
O diferenţă mai mare între ultima medie de anul trecut şi cea de anul acesta, peste 40 de sutimi, s-a înregistrat la "Bălcescu", tot mate-info, unde de la 8.56 s-a ajuns la 8.99, la LPS, filologie, unde de la 6.94 anul trecut s-a ajuns la 7.38 anul acesta, sau Pedagogic mate-info, de la 7.84 la 8.28. La restul specializărilor de la "Murgoci", "Bălcescu", "Iorga", Pedagogic, diferenţele au fost în jurul a 20 - 30 de sutimi în plus anul acesta.
Cele mai mari ultime medii s-au înregistrat la "Murgoci" - mate-info bilingv engleză 9.75, mate-info 9.44, ştiinţe sociale 9.22, "Bălcescu" - mate-info 8.99, "Iorga" - ştiinţe sociale 8.98, "Bălcescu" - ştiinţele naturii 8.96, "Murgoci" - filologie 8.86, ştiinţele naturii 8.78 şi "Iorga" - ştiinţele naturii 8.72. Colegiul "Murgoci" a avut o singură surpriză neplăcută la specializarea ştiinţele naturii, unde media a scăzut faţă de anul trecut de la 9,11 la 8.78.

La liceele cu probleme, elevi şi mai slabi decât anul trecut

Dacă liceele cu rezultate bune la bacalaureat şi-au ocupat toate locurile şi chiar cu medii mai mari decât cele de anul trecut, alte şcoli nu au reuşit să formeze decât o clasă completă din trei sau patru, celelalte clase propuse fiind ocupate doar pe jumătate. La nivel judeţean au rămas 536 de locuri neocupate, care se regăsesc la: "Neniţescu", "Edmond Nicolau", "Istrati", "Gh. K. Constantinescu", "Moisil", "Oncescu" Ianca, "Brâncuşi", "Saligny", "Brâncoveanu" şi "Angelescu" Ianca. La "Neniţescu" s-a format complet o singură clasă la turism şi alimentaţie, unde erau planificate două, ultima medie fiind 5.09. La industrie alimentară sunt doar 16 elevi, ultima medie fiind mai mică decât cea de anul trecut. La specializarea electric a fost repartizat un singur candidat. Practic s-au format doar trei clase din şase. La "Moisil" nu s-a reuşit formarea completă a niciunei clase. Cei mai mulţi elevi, 18, au fost repartizaţi la specializarea economic. La "Brâncuşi", de asemenea, din trei clase s-a format una de protecţia mediului. La "Gh. K. Constatinescu" s-au format două clase din cinci, la "Edmond Nicolau" s-au pierdut trei clase din şapte, iar la "Saligny" s-au pierdut două din şase. La "Istrati" s-au format toate clasele, deşi ar mai fi locuri libere la profilul electric. La toate aceste şcoli ultimele medii de admitere sunt apropiate de cele de anul trecut s-au chiar mai mici, deci elevi şi mai slab pregătiţi.

O nouă repartizare computerizată pe 22 iulie

În privinţa nerepartizaţilor, Brăila stă şi în acest an bine. Nu avem decât 15 rateuri, elevi cu medii între 6.67 şi 4.85, care provin de la Gr. Şc. Însurăţei - 7, Şcoala Spiru Haret - 2, Şcoala Berteştii de Jos - 2, iar de la şcolile Mihai Bravu, Victoria şi Jirlău câte unul. Din municipiu a ratat admiterea doar un copil de la Şcoala "Mihail Sadoveanu" care are media 6.04.
Aceşti candidaţi, în perioada 14 - 19 iulie trebuie să completeze o altă fişă de opţiuni şi să participe la a doua etapă a admiterii computerizate din 22 iulie. Toţi elevii admişi la liceu, în prima şi a doua etapă trebuie să-şi depună dosarele la şcolile la care au fost admişi până pe 25 iulie.

Brăila, locul 13 în topul naţional al ultimelor medii de admitere

Ultima medie de admitere de la "Murgoci", specializarea mate-info bilingv engleză, aşează Brăila pe locul 13 în topul naţional al ultimelor medii de admitere. În clasamentul naţional, pe primul loc este Colegiul "Sf. Sava" din Bucureşti, matematică-informatică bilingv engleză, cu 9,94. Înaintea Brăilei sunt şcoli din: Bucureşti, Craiova, Constanţa, Ploieşti, Galaţi, Piteşti, Turnu Severin, Buzău şi Suceava, majoritatea cu aceeaşi specializare de mai sus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro