Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lupescu l-a acuzat pe Ianis Guda de slaba pregatire a jucatorilor

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, l-a acuzat, marti, pe antrenorul echipei under 17 a Romaniei, Ianis Guda, de slaba pregatire a jucatorilor, considerind ca acesta era mai preocupat de indrumarea fotbalistilor catre diferiti impresari, decit de selectionarea lor.
"Antrenorii s-au ocupat mai mult sa aduca jucatorii la impresari, decit sa selectioneze asa cum trebuie. S-a pierdut un an de zile din cauza antrenorilor. Pe ei ii intereseaza ca, in loc sa faca selectia, sa trimita jucatorii la impresari. Probabil ca exista niste interese materiale, altfel nu imi explic", a spus Lupescu intr-o conferinta de presa.
Reprezentativa under 17 a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul European din 2007, dupa ce a ocupat pozitia a treia la turneul gazduit de Mogosoaia, inregistrind o victorie cu Lituania, scor 3-0, un egal cu Islanda, 1-1, si o infringere cu Franta, scor 0-3.
Lupescu a afirmat ca a decis pastrarea vechilor antrenori, pentru a nu fi acuzat ca ar avea ceva personal cu ei. "Anul trecut ni s-a sugerat sa schimbam totul. Antrenorii au fost adusi de Florin Halagian. Am vorbit cu toti antrenorii si le-am spus ca ii las sa demonstreze. Generatia 1990 a avut conditii mult mai bune decit in anii 80. Conditii pe care eu si Belodedici nu le-am avut. Au parte de cazare, masa, medicatie facuta de Pompiliu Popescu. Aceasta grupa ne costa aproape 250.000 de euro pe an", a adaugat oficialul FRF.
Directorul general al federatiei s-a aratat dezamagit de faptul ca jucatorii reprezentativei under 17 nu au acumulat mai nimic intr-un an de pregatire centralizata. "S-a spus ca nu le-am creat conditii, desi au jucat 21 de meciuri internationale pentru a avea experienta mai mare. In comparatie, echipa nationala are doar 10 meciuri intr-un an. Dezamagirea cea mare consta in faptul ca intr-un an, la jucatori, nu s-a vazut stiinta jocului pe care o transmite antrenorul", a completat Lupescu.
Ionut Lupescu a fost nemultumit ca Romania a jucat la turneul de calificare la Campionatul European fara un fundas de banda valoros. "E un nucleu de jucatori care nu a fost schimbat, cinci-sase jucatori nu aveau ce cauta acolo. Scopul acestei grupe este de a-i selectiona pe cei mai buni jucatori din tara. In fiecare luna trebuie sa faci selectii. La acest turneu am jucat fara fundas lateral, dar nu vreau sa intru in detalii tehnice, desi ma pricep. Am avut un fundas stinga care s-a accidentat, apoi un an nu s-a gasit nici un fundas in toata tara", a comentat Lupescu.
Oficialul FRF a admis ca problema o reprezinta dezinteresul cluburilor pentru sectorul juvenil. "Vrem sa vedem ca antrenorii isi dau interesul. De ani de zile nu avem nici o performanta. Asta e ca o caracatita care se duce in jos spre centrele de copii de la cluburi. In nici un caz nu se va mai continua in halul acesta. Refuz sa cred ca in tara asta nu exista 20 de jucatori care sa evolueze la echipa nationala indiferent de nivel", a mentionat Lupescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii