Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luni sunt programate activităţi dedicate prevenirii victimizării vârstnicilor

în perioada 1 - 5 octombrie, în municipiul Brăila, se va derula cea de a doua ediţie din acest an a “Săptămânii prevenirii criminalităţii” • poliţiştii vor sta de vorbă cu persoanele vârstnice, dar şi cu elevii, cărora le vor da sfaturi care să îi ajute să îşi asigure protecţia şi să se ferească de infractori

 

Elevii şi bătrânii vor avea parte de întâlniri cu poliţiştii, în cursul săptămânii viitoare, ei fiind învăţaţi cum să acţioneze pentru a-i ţine la distanţă pe bătăuşi, hoţi, tâlhari, traficanţi. Este vorba despre activităţi de informare a cetăţenilor brăileni, derulate sub egida Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive.

În perioada 1 - 5 octombrie 2018, în municipiul Brăila, se va derula cea de a doua ediţie din acest an a “Săptămânii prevenirii criminalităţii”. De această dată,  activităţile se vor derula exclusiv în municipiul Brăila. În organizarea acestora sunt implicate toate instituţiile reprezentate în Comisia judeţeană de monitorizare a activităţii preventive Brăila, adică Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Centrul Regional împotriva Traficului de Persoane Galaţi.

Programul evenimentului a fost stabilit având în vedere, în primul rând, domeniile de intervenţie preventivă stabilite în cadrul şedinţelor comisiei, dar şi ţinând cont de calendarul zilelor  internaţionale din această săptămână.

Luni, 1 octombrie, sunt programate activităţi dedicate prevenirii victimizării vârstnicilor şi pentru marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Marţi, 2 octombrie, se acţionează pentru prevenirea infracţiunilor contra persoanei, săvârşite cu violenţă şi pentru marcarea Zilei Internaţionale a Nonviolenţei.

Miercuri, 3 octombrie, acţiunile preventive se adresează elevilor pentru prevenirea traficului de persoane.

Joi, 4 octombrie, au loc activităţi dedicate tot elevilor, pentru prevenirea implicării acestora în fapte antisociale, cu ocazia petrecerilor organizate.

Vineri, 5 octombrie, va fi marcată Ziua Internaţională a Educaţiei, prin activităţi de informare a populaţiei privind serviciile oferite cetăţenilor de structurile reprezentate în Comisia judeţeană de monitorizare a activităţii preventive.

Luni, în prima zi a evenimentului, poliţiştii şi jandarmii vor susţine, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, o sesiune de informare a vârstnicilor cu privire la principalele tipuri de infracţiuni contra patrimoniului şi contra persoanei cărora le pot cădea victime şi măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le respecte.
Categorie articol: 

Comentarii