Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luni expiră termenul de depunere a cererilor de subvenţie la motorină

Acesta este ultimul weekend în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai primeşte cereri pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură aferent primului trimestru al acestui an. Potrivit unei informări a agenţiei, termenul limită expiră luni, 2 mai.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,20 lei/litru de motorină.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv. Beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar şi pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedeşte că au beneficiat de un ajutor necuvenit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii