Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lumea fotbalului brăilean, în doliu

* fosta glorie a sportului rege, Dumitru Bulancea, a plecat dintre noi  * “Piticul”, cum era alintat de colegii de echipă şi de suporteri, lasă un gol enorm în inimile fanilor brăileni

 

În noaptea de vineri,  în jurul orei 24.00, a plecat dintre noi unul dintre fotbaliştii care au scris istorie în fotbalul local, Dumitru Bulancea, sau “Piticul” cum era strigat  în teren şi în afara lui extrema dreapta Dumitru Bulancea. Născut la Jirlău în septembrie 1954 Bulancea a ajuns la clubul de fotbal Dacia Unirea, unde a fost oprit de către antrenorul Vivi Ulman la echipa de la categoria de vârstă 10-12 ani. La această echipă fiind coleg cu un alt mare fost fotbalist şi antrenor brăilean, Ionel Iuga.

Având calităţi deosebite pentru sportul rege, a debutat la echipa de seniori la vârsta de 16 ani şi s-a retras din activitatea de fotbalist prin 1986.

Dumitru Bulancea a jucat în criera sa de fotbalist la Dacia Unirea, Progresul, Chimia Brăila. Nu a plecat din Brăila deşi Politehnica i-a făcut o ofertă de nerefuzat, atât în plan financiar cât şi în cel profesional, dar a refuzat-o pentru că nu dorea să stea departe de soţia sa Mariana, ne-a spus unul dintre foştii săi colegi de echipă.

Ca antrenor Bulancea a fost  şeful Centrului de copii şi juniori de la Dacia Unirea unde a lucrat alături de alte foste glorii ale fotbalului brăilean precum Adrian Petrache, Cotigă sau Marin Oprea. A fost antrenor la Petrolul Brăila  şi la Luceafărul Brăila unde l-a antrenat pe Florinel Coman şi căruia i-a prezis că va ajunge în fotbalul mare.

Costel Roşu, Emanuel Moldoveanu sunt al ţi doi jucători depistaţi  şi promovaţi în fotbalul mare de Bulancea.

“A fost un mare fotbalist şi un mare om. O mare pierdere pentru fotbalul brăilean. Un băiat de la ţară generos care respecta toată lumea iar când intra  în teren făcea spectacol. A debutat la echipa de seniori odată cu mine, la 16 ani şi s-a dedicat total fotbalului. Până prin 1986 a jucat fotbal apoi a

îmbrăţişat meseria de antrenor. Repet, este o mare pierdere. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”, ne-a declarat cu lacrimi  în ochi, Ionel Iuga.

“Nu-mi vine să cred, nu pot vorbi, nimeni nu se aştepta la aşa ceva”, a spus plângând Costel Roşu.

Conform informaţiilor primite de la Ionel Iuga, trupul neânsufleţit al lui Dumitru Bulancea urmează să fie depus duminică dimineaţă la catedrala Naşterea Domnului.
Categorie articol: 

Comentarii