Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lui Chiriac i s-a rupt apa şi în curând va naşte un monstru

Preşedintele Francisk Chiriac a început să se comporte ca un mic dictator. În ritmul ăsta îl poate ajunge din urmă pe Bunea Stancu, cu condiţia să prindă mai mult tupeu şi să devină niţel mai bădăran.

De ce zicem că Chiriac acţionează ca un mic dictator? Simplu: pentru că a început să conducă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila de parcă ar fi propriul său SRL. De exemplu, zilele trecute, Chiriac a intrat în clinci cu directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, pe motiv că acesta nu vrea, domn’e, să dea autorizaţie de funcţionare unor şcoli fără apă curentă. Deşi legea e clar de partea lui Ciochină, preşedintele Chiriac s-a comportat ca unul căruia nu i-ar păsa de lege. Asta-i bună: de când a ajuns ditamai preşedintele de judeţ să se împiedice de-un ciot de lege?

Păi, tocmai asta aşteptam de la un preşedinte de judeţ: să acţioneze în litera şi spiritul legii, nu să incite la încălcarea legii. Cum să îi ceri lui Ciochină să autorizeze nişte şcoli fără apă potabilă, şcoli unde copiii nu au unde să se spele pe mâini? Chiriac spune că o să plătească din bani publici, evident, un operator privat care să aducă bidoane cu apă potabilă. Bun, dar acei copii nu se mai spală, doar beau apă şi atât?

Francisk Chiriac a ştiut să aloce bani pentru renovarea şcolilor, dar s-a gândit să bage mâna în buzunar ca să foreze nişte puţuri, să găsească o soluţie pentru a alimenta şcolile cu apă potabilă? Şi observăm că nici în viitorul apropiat nu are de gând să găsească astfel de soluţii legale, ci intenţionează să apeleze tot la cârpeli (pe deasupra şi ilegale). Mai mult, Chiriac are tupeul să le bată obrazul public celor care nu vor să încalce legea pentru el. Mă doare în cot de Ciochină, nu îi ţin partea, dar dacă omu’ are legea de partea sa, orice discuţie devine inutilă. Am înţeles că ăştia de la PSD s-au obişnuit să îşi facă mendrele în dispreţul legii, dar cred că astfel de practici, de proaste obiceiuri, ar trebui să dispară, căci doar suntem în anul 2018. (Apă Portabilă)

 
Categorie articol: 

Comentarii