Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lui Cîrligea a început să îi placă să ia bătaie electorală

Adevărul este că nici prin cap nu mi-a trecut că Florin Cîrligea nu va obţine mandatul de senator de Brăila. Cîrligea era pe prima poziţie în lista PNL şi trebuia doar ca partidul să adune spre 20% din voturi. Însă, liberalii brăileni s-au făcut mai abitir de râs decât la alegerile locale din vară, obţinând un jenant 13% pe municipiu. Un rezultat slab, extrem de slab, care l-a lăsat pe dinafară pe candidatul Florin Cîrligea.

Cîrligea a mai pierdut un rând de alegeri, în 2008, când a candidat degeaba din partea PDL pentru un post de deputat. Atunci Cîrligea deşi pe locul 2, după Daniela Bartoş, a pierdut în faţa Dianei Tuşa care-a intrat în Parlamentul după poziţia a treia. Îmi aduc aminte că, disperat să ajungă deputat, Cîrligea a făcut o donaţie consistentă către Mănăstirea Măxineni, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 2008. Degeaba, căci Doamne-Doamne era ocupat probabil cu treburi mai importante decât să îl ajute pe Cîrligea să devină deputat. Cîrligea a sperat apoi că va ajunge preşedinte al CJ Brăila, după alegerile locale din vara lui 2016. Nu a fost să fie, căci pesediştii au făcut rapid majoritatea în CJ Brăila, punându-l preşedinte pe unul de-al lor, şi anume Francisk Chiriac. După două cafteli electorale încasate în ultimele 6 luni de zile (am socotit-o şi pe asta din decembrie 2016), se poate spune că Florin Cîrligea s-a obişnuit cu bătaia. Cum ar veni, ce-a fost mai greu, a trecut: de-acum încolo Cîrligea poate încasa alte şi alte bătăi, căci nu va mai simţi durere de nici un fel. El are pielea tăbăcită, la fel ca şi portofelul său, care s-a golit de parcă ar fi fost damigeană. Nici nu vreau să mă gândesc câţi bani i-au sărit din buzunar lui Florin Cîrligea în cele două campanii electorale din 2016. Probabil că suma sare lejer de 200.000 de euro, căci Cîrligea cred că „a donat” o sumă consistentă la Bucureşti pentru a-şi asigura prima poziţie în lista PNL pentru Senat. Dar nu pierderea banilor cred că l-a dărâmat pe Cîrligea, care la viaţa lui a pierdut înzecit doar pe spinarea femeilor. La urma-urmei, Cîrligea are puterea să facă banii la loc, însă mandatul de parlamentar, iacătă, nu i-l poate da nimeni, oricât de tare s-ar agita.

Noroc că Florin Cîrligea este relativ tânăr (53 de ani), deci mai are timp berechet să piardă încă vreo 2-3 rânduri de alegeri. Bani are, aşa că pentru el nu ar fi o problemă să candideze. Problema este că, din câte îmi dau eu seama, Cîrligea nu este făcut pentru a fi ales (de cetăţeni), ci doar numit. De câte ori a candidat în alegeri libere, Cîrligea a pierdut cu succes. În schimb, când a venit vorba să se împartă funcţii la partid, Cîrligea a primit o ciosvârtă acolo, el fiind la un moment dat recompensat cu funcţia de subprefect. Numai că, la cât de jos a ajuns acum PNL, Florin Cîrligea nu poate spera nici măcar la un post de spălător de vase, obţinut pe linie de partid. (Luzărul de SERVICIU)
Categorie articol: 

Comentarii