Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ludovic Orban: Președinții celor două camere nu vor conduce ședința, e un boicot jenant. Pe câte voturi mizează șeful PNL

Premierul desemnat Ludovic Orban spune că se bazează, pentru votul de învestire a Guvernului, pe sprijinul a cel puțin 237 de parlamentari. Pe de altă parte, el a acuzat PSD că face un „boicot jenant și rușinos” la votul de astăzi, precizând că ședința nu va fi condusă de niciunul dintre șefii celor două camere ale Parlamentului.

 

Sunt „între 237 și 243 de voturi”, a spus Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare, care este de neînțeles”, a spus Ludovic Orban.

El a spus că este o premieră în ultimii 30 de ani, ca două grupuri parlamentare să boicoteze votul pentru învestirea unui guvern. Mai mult, spune el, la ședință nu vor participa președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, pentru a nu contribui la cvorum.

Conducerea PSD împiedică președinții celor două camere să conducă ședința, este un boicot jenant, rușinos, care aruncă o imagine extrem de negativă, în loc să aleagă calea normală a prezenței în Parlament, arată dispreț față de o instituție fundamentală a statului”, a mai spus Orban.
Categorie articol: 

Comentarii