Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ludovic Orban a anunțat la Brăila că a semnat inițiativa «Fără Penali»

* aflat într-o vizită de lucru la Brăila, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că susține inițiativa cetățenească “Fără Penali în funcții publice” și că a semnat deja, la fel ca alți lideri liberali * mai mult, Orban a afirmat că PNL-iștii chiar au venit cu un proiect legislativ în trecut pentru ca parlamentarii să își piardă mandatele, la fel ca aleșii locali, în cazul unei condamnări, fie aceasta și cu suspendare

 

 

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban s-a aflat, ieri, în cadrul unei vizite în județul și în municipiul Brăila pentru a sta de vorbă cu membrii de partid, dar și cu brăilenii. Liberalul a participat cu această ocazie și la o conferință de presă la sediul PNL Brăila în care a anunțat, printre altele, că face parte dintre susținătorii inițiativei cetățenești “Fără Penali în funcții publice”. Mai mult, Orban a declarat că a și semnat deja pentru a ajuta la strângerea celor 500.000 de semnături pentru declanșarea unui referendum privind modificarea Constituției României, astfel încât să se introducă următorul articol: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat, și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Pe scurt, întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, dacă susține acest demers, Orban a afirmat că a semnat deja, la fel ca mulți dintre membrii PNL.

“Am semnat. Sigur că da! Și nu numai eu. Au semnat foarte mulți colegi de-ai mei. Noi am și pus-o în practică. Partidul Național Liberal este primul care a adoptat un cod de integritate, iar acest cod de integritate a și fost respectat. Gândiți-vă că atât eu, cât și Vasile Blaga, cât și Dan Motreanu și o mulțime de alți colegi de-ai noștri, în momentul în care au fost trimiși în judecată, sau a început urmărirea penală, sau s-a dispus o măsură preventivă, ne-am retras din funcții și nu am mai candidat pentru nicio funcție publică. Până la achitare, evident. În momentul achitării, normal că fiecare și-a reluat activitatea politică”, a declarat Orban.

Mai mult, liderul liberal a amintit faptul că înainte de inițiativa cetățenească “Fără Penali”, parlamentarii PNL au venit cu un proiect legislativ prin care se propunea pierderea mandatelor de deputați și senatori în cazul celor care au condamnări, fie ele și cu suspendare.

“De asemenea, noi avem un proiect de lege în Parlament, nu știu în momentul acesta să vă spun în ce stadiu este, dar avem un proiect de lege care chiar asta spune: interdicția de a ocupa funcția de președinte, de parlamentar, exact ca în cazul primarilor, aleșilor locali - știți foarte bine, dacă un primar e condamnat își pierde mandatul și dacă e condamnat cu suspendare -, să se aplice această prevedere și în cazul celor care ocupă funcții de conducere. Deci susținem și chiar am acționat încă dinainte în acest sens. Iar eu cred că PNL a dovedit prin acțiunea sa publică faptul că sprijină corectitudinea și integritatea în exercitarea funcțiilor publice”, a conchis sursa citată.

Reamintim că, liste pentru strângerea de semnături în Municipiul și Județul Brăila pot fi găsite și la adresa redacției cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” (str. Mihai Eminescu, nr. 56), la biroul de mică publicitate.

 
Categorie articol: 

Comentarii