Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucru cu spor la Centrul de Agrement de pe faleză

• constructorii au profitat de iarna blândă şi au demarat lucrările la această investiţie în valoare de 1,23 milioane de lei • sunt speranţe ca până la 1 Iunie, de Ziua Copilului, parcul să fie gata

 

Cu puţin timp în urmă, profitându-se de iarna blândă, s-au declanşat lucrările de şantier la viitorul Centru de Agrement situat pe faleză, despre care Primăria promite că va fi o adevărată surpriză pentru brăileni. Viitorul parc va fi situat între scena de pe Esplanadă şi clădirea ANAF. “Începutul n-a fost uşor, din cauza boscheţilor şi a vegetaţiei foarte dese de aici, precum şi din cauza pantei foarte mari a terenului”, ne-a declarat şeful punctului de lucru, buldoexcavatoristul Nicu Agache, care a făcut o scurtă pauză de lucru doar cât să vorbească cu noi, câteva minute.

Amănunte în plus am aflat de la maistrul Adrian Moisei, reprezentant al firmei Amasor Concept din Galaţi. “Pe stadii fizice, am executat următoarele lucrări: relocarea unor copaci, decopertat circa 50 metri cubi de pământ din zona aleilor pietonale, ajungerea deja la cota zero a grupului sanitar, care va fi cu adevărat modern şi civilizat. Cărămida pentru zidăria acestuia este adusă pentru a începe ridicarea pereţilor, iar în prezent se compactează stratul de 20 cm de balast, urmând ca peste el să venim cu sortul de piatră de 4-8 mm, pe o grosime de 4 cm  şi apoi cu pavelele din beton vibropresat. Acum avem de lămurit ceva cu proiectantul, având în vedere şi faptul că au sosit o parte din echipamentele parcului, fiind nevoie să trecem la turnarea fundaţiei acestora. Sperăm să avem şi o vreme bună, pentru ca pe data de 15 mai să finalizăm investiţia, acesta fiind un cadou deosebit de Ziua Copilului, aşa cum îşi doreşte, după cum am înţeles, şi conducerea Primăriei”, ne-a spus maistrul Moisei.

După cum v-am mai informat, Centrul de Agrement de pe Faleza Dunării va fi dotat cu un spaţiu de joacă pentru copii generos, în forma unei corăbii, alte două astfel de “vase” mai mici, dar şi spaţii pentru petrecerea timpului liber de către brăilenii de toate vârstele: de la bănci, la mese de şah şi aparate de fitness.

Autorităţile locale au informat că spaţiile de joacă vor fi realizate cu material produs de “Lappset” din Finlanda, companie care are un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte regulile privind siguranţa celor mici în astfel de spaţii. Proiectul are valoarea totală de 1.263.955 lei, din care 83% reprezintă fonduri europene.

 
Categorie articol: 

Comentarii