Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrarile din cartierul "Siret", verificate de Inspectoratul in Constructii Braila

Inca un pas spre rezolvarea diferendului dintre Braila si Galati pe tema cartierului "Siret": autoritatile galatene au fost de acord ca supravegherea calitatii constructiilor sa fie preluata de Inspectoratul in Constructii Braila. "Am participat la o discutie cu primarul Galatiului si cu inspectorul sef al Inspectoratului in Constructii din orasul vecin si am convenit sa ne fie predate toate documentele pe linie de calitate a constructiilor. Concret, este vorba despre fazele de constructie, materialele folosite, constructorii si instalatorii care lucreaza pe santier etc. Din momentul acesta, tot ce se executa va fi verificat de noi", ne-a declarat Danut Zob, inspectorul sef al Inspectoratului in Constructii Braila. Pe linga lucrarile aflate deja in derulare, inspectorii braileni vor tine sub observatie cele cinci blocuri pentru care s-a primit deja autorizatie de la Consiliul Judetean Braila si urmeaza sa intre in faza de executie. Inspectorul sef Zob ne-a informat ca mai exista in proiect ridicarea a inca zece blocuri si a mai multor vile, pe acelasi amplasament. Pentru respectivele lucrari, Inspectoratul in Constructii Braila va elibera, contra unei taxe, avizele necesare. Banii nu vor intra, insa, in bugetul institutiei brailene, ci vor fi virati in contul forului tutelar, respectiv Inspectoratul de Stat in Constructii Bucuresti. Pe de alta parte, autorizatiile eliberate de Consiliul Judetean vor aduce bani la bugetul Brailei.
In ceea ce priveste calitatea constructiilor ridicate in cartierul "Siret" - pe mia de hectare ce apartine judetului Braila exploatata, pina in prezent, de autoritatile galatene - inspectorul sef Zob opineaza ca e totul in regula. "Am avut ocazia sa vad in teren cum se lucreaza si nu am constatat deficiente. Cert este ca mare parte din lucrari sint facute de braileni, fiindca antreprenorul “Confort” SRL Galati are foarte multi angajati din Braila, de la structurile de conducere pina la muncitori", ne-a declarat Zob.
Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se declara multumit de felul cum evolueaza lucrurile. "Insusi inspectorul-sef de la Inspectoratul de Stat in Constructii Galati a predat documentele la IC Braila si urmeaza ca un alt demers sa vizeze zona care este trecuta in mod abuziv la Cartea funciara Galati, cea de pe malul Siretului, dinspre Braila - Romportmet, priza de apa si citeva societati care lucreaza acolo. Vom inventaria si zona aceea, pentru a intra in legalitate, nu pentru a demola ceva. Sintem pe drumul cel bun, din acest punct de vedere. Eu cu domnul Zob, seful IC Braila, tinem legatura aproape zilnic si incercam sa restabilim legea in zona Siret. Cu calm, nu cu valuri, nu cu invective. Este inadmisibil ca in anul 2007, ei sa intabuleze terenurile Brailei la Galati. Eu nu am mai pomenit asa ceva... sa infiinteze strazi: strada Siretului nr. 1. Este o bataie de joc si eu nu inteleg cum oamenii care sint chemati sa respecte legalitatea in judetul Galati - si incep cu Prefectura, daca vreti - nu-si fac datoria. O parte din vina, trebuie sa recunoastem, o avem si noi, care am cam dormit pina acum", ne-a spus Stancu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii