Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrarile de constructie a spitalelor regionale ar urma sa inceapa la sfirsitul anului

Lucrarile de constructie a opt spitale regionale ar urma sa inceapa la sfirsitul acestui an, iar operatiunile de reabilitare a spitalelor de urgenta, in primavara anului viitor, conform unui calendar aprobat in ultima sedinta a Guvernului.
Printre cele 20 de spitale de urgenta ce vor fi construite la nivel national se numara si cel de la Braila, care va fi situat in cartierul Lacul Dulce, in vecinatatea ANL-urilor; pentru aceasta unitate spitaliceasca, Autoritatea de Sanatate Publica a depus toata documentatia necesara la Ministerul Sanatatii la inceputul lunii trecute, urmind ca, din septembrie sa inceapa lucrarile. In cursul acestei saptamini, documentatia inaintata la Ministerul Sanatatii s-a intors la Braila, iar in aceste zile, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica si ai Consiliului Judetean analizeaza pe ultima suta de metri propunerile si studiile de fezabilitate. "Propunerile noastre s-au intors, iar acum dam referatul pentru aprobarea studiului de fezabilitate cu toate datele finale", ne-a spus dr. Lucica Scutaru.
Studiile de fezabilitate aferente proiectelor vor fi incheiate pina la 31 mai, urmind ca actele normative necesare sa fie aprobate de Guvern pina la sfirsitul lunii iunie.
"Urmeaza ca in perioada iulie- octombrie sa aiba loc o licitatie comuna pentru proiectare si constructie. In aceasta saptamina va fi publicat anuntul de intentie pentru acest tip de licitatie, iar daca toate lucrurile vor merge cum trebuie, in noiembrie-decembrie putem sa declansam lucrarile de constructie", a spus ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
In ceea ce priveste reabilitarea spitalelor, termenul de incepere a procedurilor prevazut in calendarul aprobat de Guvern este luna august 2007, urmind ca lucrarile sa inceapa in martie 2008.
Unitati medicale regionale vor fi construite la Iasi, Craiova, Timisoara, Cluj, Tirgu-Mures si municipiul Bucuresti (doua spitale), iar spitale de urgenta judetene vor fi construite la Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Brasov, Braila, Resita, Calarasi, Galati, Giurgiu, Deva, Turnu-Severin, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Suceava si Sibiu.
Categorie articol: 

Comentarii