Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrare de 7,9 milioane lei adjudecată de "Tehnologica Radion"

* la licitaţia deschisă organizată de municipalitatea Brăila, firma din Bucureşti a fost singurul ofertant * astfel, şi-a adjudecat contractul cu aproape 30.000 lei sub preţul de pornire a licitaţiei * "Tehologica" are în derulare contractul de reabilitare a străzii Griviţa, în valoare de 12,6 milioane de lei *

Portocaliii de la "Tehnologica Radion" vor reabilita şi moderniza o bucată din Calea Galaţi, mai precis tronsonul cu Podul de la Brăiliţa până la intersecţia cu Dorobanţi. În mod surprinzător, la acest contract, cu o valoare estimată deloc de neglijat - aproape 7,93 milioane lei (fără TVA), "Tehnologica Radion" a fost singurul ofertant. În final, preţul de atribuire a fost de 7,9 milioane. Şi dacă tot am amintit de Bulevardul Dorobanţilor, iată cum providenţa a jucat o festă frumoasă firmei respective care, deşi şi-a dorit din răsputeri să câştige contractul de 30 milioane de euro de la bulevard, a pierdut la "masa verde". Mai exact, acum are lucrări ce ating măcar tangenţial proiectul de la bulevard. Dar o altă legătură şi mai directă cu acest proiect îl constituie asocierea pe care "Tehnologica Radion" a făcut-o imediat după ce a câştigat contractul de lucrări la Calea Galaţi. Surse bine informate şi apropiate procedurii de atribuire ne-au informat că "Tehnologica" a bătut palma în sensul unei subcontractări, cu nimeni alta decât SC "Tancrad", care este liderul asocierii câştigătoare de la proiectul cu Dorobanţiul.

Zilele trecute a fost publicat în SEAP (Sistemul electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind atribuirea contractului de lucrări ce vizau reabilitarea/modernizarea unei bucăţi din Calea Galaţi cuprinsă între strada Mircea Mălăeru şi Bulevardul Dorobanţilor.

Contractul scos la licitaţie a cuprins mai multe tipuri de lucrări: construcţii de poduri şi tuneluri, puţuri şi pasaje subterane; lucrări de construcţii de conducte de apă şi de canalizare a apelor reziduale la mare distanţă; lucrări de drumuri; lucrări de construcţii de linii de tramvai.

Potrivit comunicării oficiale, tipul de procedură ales a fost licitaţia electronică deschisă, având criteriu unic de atribuire "Preţul cel mai scăzut", cu menţiunea că licitaţia a durat 24 de ore. Numai că nu a fost de folos acest interval alocat întrucât s-a înregistrat o singură ofertă în cadrul procedurii. În mod evident, singurul ofertant a fost declarat "Tehnologica Radion", care şi-a adjudecat pachetul de lucrări la suma de 7,9 milioane de lei, cu aproape 30.000 lei mai puţin decât valoarea estimativă de la care a fost pornită licitaţia. În ce priveşte finanţarea, aceasta este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - Poli urbani de creştere". De altfel, acest proiect cu reabilitarea tronsonului din Calea Galaţi face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană alături de alte proiecte precum "Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti", "Modernizarea şi reabilitarea străzii calea Călăraşilor pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei" şi "Sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii în Municipiul Brăila".

Cine este "Tehnologica Radion"

Potrivit Registrului Comerţului, firma adjudecatară a lucrărilor de la Calea Galaţi este deţinută aproape în întregime de Theodor Berna, proprietar asupra unui pachet de 99,98% din capitalul "Tehnologica Radion" în sumă de 6,27 milioane de lei. Diferenţa de 0,02% este proprietatea lui Mihai Alexandru Fodor (0,02%). Această firmă nu este la primul contract câştigat la Brăila, întrucât şi-a adjudecat anul trecut un proiect important atât ca valoare cât şi ca amploare: reabilitarea străzii Griviţa. Pentru acest contract firma ar urma să încaseze circa 12,6 milioane de lei, din care 12,2 milioane reprezintă valoarea de adjudecare, iar diferenţa de circa 400.000 lei este valoarea actului adiţional la contractul mare.

De asemenea, "Tehnologica Radion" a depus ofertă în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului de 30 milioane de euro pentru modernizarea Dorobanţiului, fără succes însă. Dar marile "succesuri" le-a înregistrat preponderent în Bucureşti, unde firma a câştigat contracte în serie de la Primăria Sectorului 3, a lui Liviu Negoiţă (membru marcant al PDL) în calitate de unic ofertant sau prin proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Conform presei centrale, numai în 2008 firma respectivă a primit de la Primăria sectorului 3 contracte în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. De asemenea, "Tehnologica" ar fi fost unul dintre constructorii preferaţi ai capitalei în mandatul lui Adriean Videanu (alt lider marcant PDL).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii