Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrările la strada Prelungirea Lanului din Chercea, pe mâna “Tancrad”

• devizul final va fi de 1,12 milioane lei, fără TVA şi va acoperi execuţia unor lucrări complexe pornind de la iluminat stradal până la reţea de apă-canal şi asfaltări • deocamdată, nu a fost emisă autorizaţia de construire, fiindcă Emil Gherman, actualul înlocuitor interimar al fostului arhitect şef al municipiului, nu a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a putea semna actul respectiv

 

Veşti bune pentru locuitorii de pe strada Prelungirea Lanului din cartierul Chercea: municipalitatea a reuşit să atribuie contractul de lucrări aferent obiectivului de investiţii „Viabilizare strada Prelungirea Lanului”, iar lucrările sunt pe cale să înceapă acolo.

Prin această investiţie sunt prevăzute lucrări de drumuri, reţele exterioare de apă, reţea canalizare şi reţele electrice exterioare, asigurarea racordurilor/ branşamentelor la apă-canal. Mai detaliat, la capitolul “Lucrări de drumuri” sunt prevăzute lucrări la infrastructura şi suprastructura de drum, plus realizarea de trotuare şi spaţii verzi, “Reţele exterioare apă” - reţeaua de alimentare cu apă, branşamentul la conducta existentă, căminele de vizitare cu capace şi rame din fontă, carosabile, “Reţea canalizare” - conductă de colectare a apelor uzate menajere şi pluviale cu racord la colectorul principal şi cămine de inspecţie pentru racordurile de canalizare la consumatorii riverani, “Reţele electrice exterioare” - se realizează reţea aeriană pe stâlpi din beton şi va fi amplasat în zonă şi un post de transformare din care vor fi alimentaţi noii consumatori. Pachetul întreg pe parte de execuţie lucrări a fost atribuit de către municipalitate în cadrul unei proceduri de “cerere de ofertă”, cu unic criteriu de selecţie “preţul cel mai scăzut”, adjudecatar fiind desemnată firma “Tancrad” SRL din Galaţi. Preţul final al achiziţiei a fost de 1.125.148,4 lei, fără TVA, faţă de 1.448.737 lei - valoarea estimată a contractului, rezultând astfel o economie de circa 0,32 milioane lei.

Mai durează doar câteva zile, dă asigurări viceprimarul Alexandru Jantea, până când lucrătorii firmei gălăţene vor apărea în zonă şi vor începe lucrul. “După cum se ştie, fostul arhitect şef al municipiului, Marian Ion a fost detaşat la Sectorul 5 Bucureşti, şi noi nu am primit încă viză pentru domnul Gherman (arhitect Emil Gherman, expert în cadrul Primăriei Brăila - n.r.), ca înlocuitor interimar, până la organizarea concursului, motiv pentru care noi, din 2 octombrie, nu mai putem elibera certificate de urbanism, autorizaţii de construire sau demolare, de fapt, la modul general, niciun act ce ţine de instituţia arhitectului şef. Practic, n-am putut să ne eliberăm nouă autorizaţia de construire pentru a efectua lucrările la strada respectivă. Sperăm ca ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici - n.r.) să se pronunţe cât mai repede şi să ne dea dispoziţia pentru domnul Gherman, zilele acestea, luni, sau marţi cel târziu, astfel încât să se poată elibera imediat autorizaţia de construire şi, mai departe, să se demareze execuţia lucrărilor”, ne-a declarat Jantea.
Categorie articol: 

Comentarii