Mergi la conţinutul principal

Lucrările la Maternitatea Brăila intră din nou în prelungiri

Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii din Brăila intră din nou în faza de amânări. Clădirea ar fi trebuit să fie gata în această lună, însă lucrările sunt departe de a fi încheiate. Şi asta pentru că obiectivul de investiţii a fost realizat abia în proporţie de 35%. Aceste tergiversări au iscat deja nemulţumiri în rândul angajaţilor şi conducerii unităţii spitaliceşti. "Proiectul s-a întins destul de mult. Practic, noi am recepţionat în octombrie - noiembrie 2014, prima treime, după multe amânări şi după multă suferinţă. Din câte ştiu eu, lucrările trebuiau finalizate chiar acum, în martie", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu. Deşi nu şi-au respectat termenul de predare a lucrărilor, reprezentanţii firmei care a câştigat contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Brăila au refuzat, din nou, să dea vreo explicaţie în acest sens. Contactat telefonic şi întrebat despre acest subiect, managerul de proiect al firmei "Vamed", Tudor Năstase, a răspuns: "Sunt într-o şedinţă, nu pot vorbi, sunaţi-mă vă rog mai târziu". Mai târziu, acesta nu a mai putut fi contactat.
În timp ce constructorul amână finalizarea lucrărilor fără nicio explicaţie, medicii şi asistenţii brăileni fac eforturi uriaşe pentru a compensa lipsa de spaţiu din unitatea spitalicească în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea. "În prezent, corpul D al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila îşi desfăşoară activitatea în două treimi. O treime este în renovare. Sigur că activitatea este un pic îngreunată din cauza acestui proiect, pentru că ne desfăşurăm activitatea cu partea din mijloc în renovare", a explicat dr. Florin Ţovârnac, director medical al Maternităţii Brăila.
În prezent, în această unitate spitalicească sunt funcţionale 28 de saloane pentru mame şi gravide din cele 40 existente. Prin urmare, saloanele rămase disponibile sunt mai aglomerate, iar pacienţii nevoiţi să îndure situaţia. "Lucrările de reabilitare continuă, nu chiar în ritmul în care ne-am dori noi. Drept urmare, suntem destul de aglomeraţi, durata medie de spitalizare s-a scurtat de la 4-5 zile, la 3 zile şi pentru a putea cuprinde întreaga pacientură, de la 3 paturi avem în saloane 4 paturi", a confirmat Elena-Mihaela Vasilescu, asistent şef în cadrul Maternităţii Brăila.
Pentru întârzierea lucrărilor, constructorul dădea vina, anul trecut, pe Ministerul Sănătăţii, care ar fi alocat fondurile abia la doi ani după semnarea contractului, dar şi pe firma care a întocmit greşit proiectul.
Contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Brăila a fost semnat în august 2010. Suma totală contractată de Ministerul Sănătăţii de la Banca Mondială este de 19,6 milioane de lei. Firma care a câştigat contractul de execuţie a lucrărilor este societatea austriacă "Vamed", iar subcontractoare la nivel local este "Concivia" SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro