Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrările de la Bazinul Olimpic din Parcul Monument vor fi reluate

• primarul Marian Dragomir a explicat că firma care a realizat lucrările la Bazinul Olimpic din Parcul Monument a câştigat licitaţia şi în cazul realizării sistemului de iluminat şi a tabelei de marcaj • edilul-şef a oferit câteva detalii despre stadiul lucrărilor la acest obiectiv investiţional, în cadrul celei mai recente şedinţe ordianre a CLM Brăila, ca urmare a unei solicitări din partea consilierului municipal PNL, Adrian Tabarac

 

Primarul Marian Dragomir a explicat, recent, că lucrările la Bazinul Olimpic vor fi reluate din moment ce s-a rezolvat situaţia privind licitaţia pentru realizarea sistemului de iluminat şi a tabelei de marcaj, conform standardelor europene. Lămuririle asupra acestui proiect investiţional au venit în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, ca urmare a unei solicitări din partea consilierului PNL Adrian Tabarac.

“Aş vrea să întreb când se finalizează Bazinul Olimpic din Parcul Monument. Acolo, lucrările ar fi trebuit finalizate de multă vreme. Aş fi curios când va fi dat în folosinţă. Pentru că trebuia din 2016, dacă nu mă înşel”, a declarat Tabarac, în cadrul rubricii “Alte probleme” a şedinţei ordinare din 29 mai.

Primarul Marian Dragomir a explicat că acest proiect este realizat de Compania Naţională de Investiţii, iar Primăria Brăila este doar partener, astfel că de la nivelul acestei entităţi s-a luat decizia de a nu se realiza o atribuire directă pentru sistemul de iluminat şi tabela de marcaj către Midanne Invest Group, firma care realiza lucrările la Bazin, ci organizarea unei licitaţii publice. În urma acestei etape care a condus la întârzieri, câştigătoare a fost desemnată tot “Midanne”, astfel că lucrările vor continua de acum înainte, conform planului iniţial.

“Referitor la întrebarea domnului Adrian Tabarac privind finalizarea Bazinului Olimpic. El trebuia să fie finalizat în 2017, dar Primăria Municipiului Brăila nu este parte contractantă. Noi suntem doar cofinanţatori alături de Compania Naţională de Investiţii. Ca urmare a modificării la nivel european a criteriilor privind organizarea competiţiilor europene de înot, a fost necesară modificarea întregii instalaţii de iluminat şi a tabelei de marcaj. Compania Naţională de Investiţii nu a dorit să dea prin atribuire directă societăţii «Midanne» (n.r. - Midanne Invest Group), care construia Bazinul Olimpic, lucrările acestea, ci a trebuit să suspende lucrările de construire a bazinului, până când s-a finalizat  licitaţia respectivă pentru tabela de marcaj şi sistemul de iluminat. Din fericire, putem să spunem, sau din păcate a durat destul de mult, dar este varianta optimă. Dacă noi făceam recepţia Bazinului Olimpic fără aceste două componente esenţiale, el nu era valid pentru a se organiza acolo competiţii europene şi toată această investiţie ar fi fost exclusiv plătită de Primăria Municipiului Brăila şi nu în cotă parte, aşa cum este în momentul de faţă. Din informaţiile pe care le deţin, licitaţia a fost finalizată săptămâna trecută, în ceea ce priveşte ambele componente. A fost câştigată tot de societatea «Midanne», deci cei care construiesc bazinul, şi urmează ca după semnarea contractului şi îndeplinirea procedurilor, să se reia lucrările la bazin. A fost o chestiune tehnică, efectiv, care nu a ţinut de noi în momentul de faţă”, a declarat Dragomir.

 
Categorie articol: 

Comentarii