Mergi la conţinutul principal
Absolventă de Cibernetică, i-a uimit pe bucureşteni cu talentul său

Luciana, fotograful care nu şi-a uitat rădăcinile

• absolventă a Şcolii Gimnaziale “Mihu Dragomir” şi a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” din Brăila, Luciana Gingăraşu este pasionată de programare şi fotografie • web designer la Societatea Română de Radiodifuziune, tânăra a organizat expoziţii de fotografie în plină pandemie • “Fotografia îmi oferă libertatea de care am nevoie. În griul zilelor noastre, încerc să văd cât mai multă culoare în jurul meu, în locuri şi în oameni”, ne-a mărturisit Luciana

 

Născută la Brăila, în urmă cu 30 de ani, în luna aprilie - în aceeaşi lună “cu al nostru nebun frumos, Fănuş Neagu” - brăileanca Luciana Gingăraşu, absolventă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” şi a Academiei de Studii Economice Bucureşti (ASE) - Cibernetică, web designer la Societatea Română de Radiodifuziune, este îndrăgostită de fotografie şi de programare, deopotrivă.

Deşi stabilită în capitală, Luciana nu şi-a uitat nicidecum rădăcinile. Aproape că face naveta între Brăila şi Bucureşti, drept pentru care a creat un proiect permanent de fotografie pe pagina sa de Facebook, cu tagul #prinfereastratrenului. “Mai multe e-book-uri în care am abordat diverse teme pot fi găsite pe site-ul meu lucianagingarasu.ro, ne-a spus brăileanca. La figurat vorbind, oraşul meu natal va fi mereu tatuat pe sufletul meu. Şi o să fac tot ce pot ca să-i apăr renumele. Încă din liceu, m-a pasionat partea de programare, webdesign. Cu timpul, am transformat această pasiune în meserie, drept pentru care am fost nevoită să-mi găsesc altă pasiune. Dacă mă întreabă cineva în acest moment «Cine eşti tu, Luciana?» răspunsul meu ar fi: sunt un om, un om printre oameni! Un om simplu, introvertit, cu vise mari! Un om care nu şi-a pierdut speranţa şi care încearcă să facă lucrurile cât de bine poate, fără să facă rău celor din jur”, ne-a mărturisit Luciana Gingăraşu.

Cu toate că nu este fotograf profesionist, brăileanca este îndrăgostită de arta fotografică, făcând fotografie “din suflet, pentru suflet”, după cum singură mărturiseşte. “Fotografia mă ajută să descopăr atât lumea exterioară, cât şi lumea mea interioară. Fotografia îmi oferă libertatea de care am nevoie. Fotografiez oricând, am nonstop cu mine un aparat de fotografiat. Fotografia nu-ţi permite să fii indiferent! Eşti Prezent în Prezent, aşa cum îmi place mie să spun. În griul zilelor noastre, mai ales al prezentului, încerc să văd cât mai multă culoare în jurul meu, în locuri şi oameni. Dacă măcar un suflet mai tresare atunci când vede o fotografie surprinsă de mine... scopul meu a fost atins”, ne-a spus tânăra pasionată de fotografie.

 

“Ce nu mă omoară, mă face mai puternic!”

 

În plină pandemie, Luciana Gingăraşu a organizat expoziţii împreună cu “Asociaţia Bucureştiul meu drag”, iar pe 24 august a.c. a pus la punct prima expoziţie personală de fotografie, intitulată “Pe drumuri nesfârşite” (care este şi titlul unui volum de versuri semnat de Mihu Dragomir), la Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir” Brăila (fostă nr. 18), şcoala sa de suflet. A fost sprijinită în demersul ei de prof. Ioana Mihaela Zlăvog, prof. Diana Bazon, precum şi de prof. Octavia Popa şi de Nicu Vasile.

Din anul 2015, brăileanca face parte din Asociaţia “Bucureştiul meu drag”, condusă de Andrei Bîrsan. Prin intermediul ei, a cunoscut “zone ascunse” ale capitalei, cu un potenţial fotografic uriaş şi a cunoscut oameni cu care să împărtăşească aceeaşi pasiune. Brăileanca va participa, anul acesta, la vernisajul expoziţiei “Trecut-au anii...”, care va avea loc pe 15 septembrie. În luna mai a.c., în plină pandemie de Coronavirus, a participat la o altă expoziţie, online de data aceasta, “Drag de Bucureşti”, pusă la punct împreună cu membrii asociaţiei.

Absolventă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” Brăila - Mate info bilingv engleză şi a Ciberneticii la ASE Bucureşti, Luciana Gingăraşu a fost nevoită să lupte pentru a-şi urma visul, însă părinţii i-au fost mereu alături.

“Drumul nu mi-a fost uşor, nici în ceea ce priveşte meseria, nici pasiunea. Au fost Oameni care m-au susţinut şi mă susţin în continuare şi... ceilalţi. Dar, vorba lui Nietzsche: «Ce nu mă omoară mă face mai puternic». Nu regret absolut nimic din trecutul meu, din alegerile mele bune sau mai puţin bune. Fără ele nu aş fi cea de azi! Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că are El grijă de toate... la momentul potrivit. Mulţumesc părinţilor şi unchiului meu pentru sprijinul acordat! Ei sunt totul pentru mine”, a mai spus Luciana, tânăra îndrăgostită de fotografie şi web design, care i-a uimit pe bucureşteni cu talentul său.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro