Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luciana Boboc, fosta șefă de la CJAS Brăila, pusă sub acuzare în dosarul Ahmeya

* procurorii DIICOT au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata Luciana Boboc * ea este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la comiterea infracțiunii de fraudă informatică, instigare la comiterea infracțiunii de uz de fals şi  instigare la fals intelectual

 

 

Dosarul ”Ahmeya” începe să se răsfrângă și asupra altor persoane importante. Este vorba despre fosta șefă a CJAS Brăila, avocatul Luciana Boboc.

Astfel, la data de 16 aprilie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata Boboc Luciana, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la comiterea infracțiunii de fraudă informatică în formă continuată, instigare la comiterea infracțiunii de uz de fals în formă continuată şi  instigare la comiterea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată.

Potrivit procurorilor, prin rechizitoriul  din data de 14.03.2016 al DIICOT  s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina, Sc Ahmeya Pharm Srl, Crețu Paul, Vasile Sorica, Vasile Daniela și Serghiev Ionalnda Ionica, care au decontat ilegal sume importante de bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila, în baza unor rețete emise în mod fictiv. S-a reţinut că în anul 2009 a fost înfiinţată societatea SC Ahmeya Pharm SRL - (farmacie), administrator fiind Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina, prin intermediul societăţii, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul CJAS Brăila şi Constanţa, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor patru puncte de lucru ale societăţii, inculpaţii au decontat ilegal sume importante de bani. ”În cursul anului 2011, în calitate de Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, inculpata Boboc Luciana a aderat la gruparea infracţională constituită în scopul anterior menţionat şi a contribuit la decontarea ilegală de către S.C. AHMEYA PHARM S.R.L. a unui număr de 141 (o sută patruzeci şi una) prescripţii medicale emise de medicul CREŢU PAUL, în sumă de 2.239.952 lei şi 239 (două sute treizeci şi nouă) prescripţii medicale emise de medicul VASILE SORICA, în sumă de 2.943.735 lei prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu. Prin ordonanţa din data de 05.10.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, constatându-se că inculpata Boboc Luciana are calitatea de avocat, s-a dispus disjungerea cauzei în privinţa acesteia şi continuarea cercetărilor într-un dosar penal separat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şi abuz în serviciu în formă continuată„, se arată în comunicatul DIICOT.
Categorie articol: 

Comentarii