Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Lucian Tilea nu a meritat si nici nu merita sa fie viceprimar"

Consilierul PSD Doru Damian are o parere foarte proasta despre activitatea viceprimarului Lucian Tilea, dar si despre el, ca om. Dupa doi ani din actualul mandat, Damian crede ca poate afirma cu
toata siguranta ca Tilea nu merita functia pe care o ocupa si ca abuzeaza de autoritatea pe care i-o da calitatea de viceprimar, pentru a face declaratii nepotrivite si aprecieri neavenite, la adresa activitatii consilierilor. Ultima luare de pozitie a lui Tilea, care l-a deranjat pe consilier, a fost aceea legata de o posibila reducere drastica a numarului de consilieri din CLM. Mai exact, Tilea propunea - evident, retoric - ca, in conditiile in care consilerii unui partid voteaza la unison, asa cum le impune conducerea formatiunii politice din care fac parte, sa nu mai fie platiti mai multi alesi locali, ci unul singur, care sa exprime pozitia partidului propriu. In felul acesta, spune vicele, s-ar face economie la buget, si nici nu s-ar mai pierde atita timp, la sedinte, pentru ca ar lua cuvintul mai putine persoane.
Damian ia insa foarte in serios aceasta idee, si considera ca nu este decit dovada unei tendinte de dictatura: "Domnul Tilea n-a facut decit sa scoata in evidenta apetenta spre un anumit tip de dictatura care exista la Primaria municipiului Braila, pentru ca stim cu totii ca s-ar dori ca acolo ei sa faca ce vor si noi sa-i lasam in pace. Este o speculatie fara nici un fel de valoare, o chestiune populista, intr-un anumit fel, iar domnia sa, care a primit votul consilierilor pentru a ajunge viceprimar ar trebui sa se abtina de la astfel de comentarii, pentru ca, pe fond, domnia sa tot consilier municipal este. Numai intimplarea, pura intimplare a facut ca domnul Tilea Lucian sa ajunga viceprimar, si dvs stiti asta. In mod normal, domnul Tilea n-ar fi ajuns niciodata, in cele mai roze visuri ale sale, sa ocupe aceasta functie. Dar a fost un anumit tip de conjunctura de care domnia sa banuiesc ca nici n-a stiut de la inceput, s-a trezit cu pleasca asta pe cap. Cert e ca n-a meritat sa fie viceprimar, si nici nu merita, si o sa-mi spuneti ca sint dur, dar aduceti-va aminte de promisiunile pe care domnia sa le-a facut pe parcursul acestor doi ani si jumatate, si as aminti de cei 50 de americani care urmau sa vina sa investeasca la Braila, de reabilitarea falezei, de fabrica de yahturi. Deci eu, in locul lui, m-as abtine sa comentez. A fost o atitudine puerila, de om care este si el bagat in seama si care-si da cu presupusul, trecind peste prevederile legii, peste votul public si peste Constitutie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii