Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucian Râşniţă a fost suspendat din funcţie

Potrivit lui Gaţu, în urma analizei cazului de către Consiliul de Administraţie al CNOE, s-a stabilit că acuzele aduse antrenorului Râşniţă prin mass-media nu au tentă de hărţuire sexuală, dar au afectat imaginea CNOE precum şi a personalităţii jucătoarelor şi tuturor persoanelor implicate. Părţile implicate şi prezente şi-au susţinut nevinovăţia, respectiv acuzele, iar CA al CNOE nu are abilitatea unei instanţe judecătoreşti civile, neputând stabili gradul de vinovăţie. Din acest motiv, antrenorul Lucian Râşniţă va acţiona în instanţă părţile acuzatoare.

Ca urmare a celor constatate mai sus, CA a decis: suspendarea antrenorului Lucian Râşniţă începând cu 1 august 2009 din funcţia de director tehnic al CNOE pe perioada procesului care se va derula în instanţă civilă. Dacă verdictul pronunţat de instanţă va fi în favoarea lui Râşniţă, se va întoarce pe aceeaşi funcţie. Pe perioada suspendării, funcţia va fi ocupată interimar de Seviştean Popa.

Gaţu a precizat că analiza întregului colectiv tehnic al CNOE va avea loc în 14 august, de la ora 11.00, la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea.

În replică, Râşniţă a ameninţat că le va da în judecată pe handbaliste

În urma reclamaţiilor făcute atât la primăria Rm. Vâlcea cât şi la Federaţia Română de Handbal, Consiliul de Administraţie al CNOE, din care au făcut parte preşedintele Cristian Gaţu, primarul Mircia Gutău şi antrenorii centrului, a anchetat ieri scandalul sexual în care a fost implicat Lucian Râşniţă.

Comisia menţionată a aşezat ieri faţă în faţă cele două tabere, respectiv jucătoarele şi părinţii lor de o parte, antrenorul coordonator Lucian Râşniţă, de cealaltă parte.

Audierile au început la ora 12.00. Au fost ascultate prima dată handbalistele care au depus reclamaţiile, apoi părinţii şi de fiecare dată directorul coordonator al centrului a negat cu vehemenţă acuzaţiile aduse, spunând că totul este o înscenare şi că nu demisionează.

Nici plângerile scrise sau înregistrările audio realizate cu telefonul mobil nu au reprezentat argumente solide care să-l determine pe Râşniţă să demisioneze. Mai mult, el a ameninţat că le va da în judecată pe handbaliste, susţinând cu tărie, la fiecare dintre acuzaţiile aduse, că tot scandalul este regizat pentru că cineva doreşte să-l discrediteze.

"Dovezile noastre nu au reprezentat nimic pentru domnul Râşniţă, care a avut tupeul să nege tot. Ba chiar, în câteva rânduri, la unele acuzaţii dure din partea mea a minţit, însă cel mai adesea a evitat subiectul. A ameninţat fetele că le va da în judecată, pentru a le intimida cred, dar noi nu ne vom mulţumi cu jumătăţi de măsură, ne vom lupta până când ni se va face dreptate", a declarat într-un moment de pauză Marcel Păvălache.

Reamintim că actualul şef al CNOE, Lucian Râşniţă, a fost acuzat de elevele sale de hărţuire sexuală, printre cele care au reclamat această situaţie numărându-se handbalistele brăilene Alexandra şi Roxana Păvălache, dar şi Andreea Molnar Adespii, una dintre achiziţiile făcute în această vară de HC Dunărea, sportivă titulară în echipa de tineret a României.
Categorie articol: 

Comentarii