Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucian Bute va boxa la gala "Campion pentru România"

"Până acum au fost doar speculaţii, aseară am semnat contractul şi acum putem spune oficial că Jean Paul Mendy va fi adversarul lui Lucian. A fost foarte aproape să nu mai fie el adversar, dar până la urmă lucrurile s-au rezolvat. Tot aseară am semnat contractul şi pentru locul de desfăşurare a galei, la Romexpo. Gala are numele «Campion pentru România» şi vor mai boxa alţi doi sportivi români, Viorel Simion şi Dinu Bogdan. În afara lor vor mai fi alte două meciuri, posibil să avem ca semifinală un nume mare de la aceeaşi categorie cu Lucian Bute", a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.
Lucian Bute, care a intervenit telefonic din Canada în conferinţa de presă, a declarat că organizarea galei în România este un vis împlinit pentru el:
"Pentru mine e o mare onoare, aşteptam acest moment de foarte mult timp, a fost unul dintre visele mele de a juca acasă cu centura pe masă. Sunt convins că va fi un meci spectaculos, de care să se bucure toţi românii. Visul meu va deveni realitate peste câteva săptămâni. E normal să am emoţii, dar voi încerca să le controlez şi să mă concentrez la pregătire. Sunt convins că la data meciului voi fi bine pregătit şi sper să-mi păstrez centura. Nu sunt motivat neapărat de suma pusă în joc, eu am contract cu Interbox".
Referitor la adversarul pe care îl va întâlni în 9 iulie, Bute a spus că meciul nu va fi cu siguranţă unul uşor, având în vedere palmaresul lui Mendy (37 de ani), pugilist neînvins la profesionism.
"E adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF, în caz contrar aş fi putut pierde centura. Am văzut câteva meciuri cu el, e stângaci, ca şi mine, e un boxer inteligent, care nu riscă foarte mult. El nu are nimic de pierdut, are 29 de victorii şi nicio înfrângere şi cu siguranţă va veni la Bucureşti să dea tot ce are mai bun pentru a câştiga. Nu va fi uşor, nu va fi o plimbare în parc pentru mine. Trebuie să-mi controlez emoţiile şi să nu fac greşeli. Obiectivul meu este să păstrez centura, să câştig meciul, dacă voi reuşi asta prin KO nu voi ezita să o fac. Rămâne de văzut dacă e cel mai valoros adversar al meu de până acum, are un palmares impresionant, a fost şi la Olimpiadă şi mă aştept să dea tot ce are mai bun la Bucureşti. Nu se poate spune că va fi meciul vieţii mele, vor mai fi şi altele", a declarat Bute.
Lucian Bute se va pregăti în Canada până cu două săptămâni înaintea galei, când va veni în România, urmând să efectueze antrenamentele la Bucureşti.
Preşedintele FRB a mai spus că 80 la sută dintre biletele care vor fi scoase la vânzare vor fi ieftine, fără a preciza însă preţul acestora. "La începutul săptămânii viitoare vor fi puse la dispoziţie publicului biletele pentru gală. Aproximatix 80 la sută din totalul de 8-10.000 de locuri în sală vor fi ieftine, pentru că ne dorim să oferim posibilitatea românilor să participe la acest eveniment", a spus Obreja.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii