Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LPS este vicecampioană naţională la handbal

La turneul final al Campionatului Naţional Şcolar de handbal, competiţie aflată în calendarul ONSS, echipa de junioare III de la LPS Brăila a reeditat succesul din anul precedent, adică a redevenit vicecampioană naţională.

Formaţia pregătită de profesorul Viorel Alexandru a câştigat cu 24-17 meciul cu echipa Şcolii nr. 15 Drobeta Turnu Severin, a trecut apoi cu 18-16 de cea a Şcolii nr. 2 Făgăraş, iar în ultimul joc din grupă a dispus de LPS Roman cu 40-20 şi cu maximum de puncte s-a calificat în semifinalele competiţiei.

În penultimul act LPS Brăila a câştigat cu 21-16 partida cu echipa Şcolii nr. 181 Bucureşti şi şi-a asigurat biletele pentru finală.

În lupta pentru medaliile de aur brăilencele au avut drept adversară formaţia de la Gr. Şc. "Antim Ivireanu" din Rm. Vâlcea, grupare în lotul căreia se regăsesc toate componentele Centrului Naţional de Excelenţă.

Handbalistele de la LPS au cedat cu 20-28 în faţa adversarei din finală şi au obţinut medaliile de argint.

Ca de obicei cea mai prolifică jucătoare a formaţiei brăilene a fost Diana Axinte, care a avut o medie de 12 reuşite la fiecare meci. Dealtfel Axinte a fost desemnată golgetera competiţiei precum şi cea mai tenică handbalistă a turneului final.

"A fost o reconfirmare a rezultatelor obţinute în anii anteriori şi felicit toate jucătoarele pentru ambiţia de care au dat dovadă. A fost o repetiţie înaintea turneului semifinal al Campionatului Naţional, o competiţie care va avea loc în acest week-end în sala Polivalentă din Brăila" a declarat profesorul Viorel Alexandru.

La acest turneu lotul echipei brăilene a avut următoarea componenţă: Diana Axinte, Alexandra Bălţat, Monica Vodă, Bianca Chipciu, Carmen Grigoraş, Roxana Manole, Andreea Mocanu, Monica Dobrilă, Anamaria Ştefan, Ionela Vasile, Simona Boguş, Florentina Irimia, Mirela Oprea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii