Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LPF a stabilit un salariu de 15.000 de euro pentru presedintele Dragomir

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal Valentin Alexandru a declarat, la sfirsitul Adunarii Generale a LPF, ca s-a discutat acordarea unui salariu "conform noilor vremuri" pentru presedintele Dumitru Dragomir, valoarea acestuia fiind potrivit unor surse din cadrul LPF de 15.000 de euro.
"Un subiect care a suscitat dialoguri intre prezidiu si membrii Ligii a fost raportul directiei pentru asigurarea securitatii in competitia noastra, mai exact aplicarea Legii 4. O buna parte din dotarea care asigura la buna participare a acestei activitati face parte si din criteriul de licentiere din 31 martie. A mai fost pe ordinea de zi aprobarea noului Comitet Executiv al LPF. A mai fost capitolul diverse unde a fost si alocutiunea domnului presedinte Mircea Sandu privind diverse probleme, cum ar fi implicarea sau urmarea acestei crize economice, referitor la numarul de echipe si la potenta financiara a celor care ramin, cu perspective in 2011 am inteles, daca lucrurile nu se rezolva in plan financiar, de reducere a numerelor de echipe din cele doua esaloane, Liga I, Liga a II-a si a III-a in subsidiar. Sa vedem, cu diverse formule, se va decide la momentul unei Adunari Generale a FRF care va fi speciala pentru acest segment. S-a luat in discutie si salarizarea domnului presedinte. A avut un anume salariu, neridicat, e adevarat, de foarte multi ani, si acordarea unei alte salarizari, in conformitate cu noile vremuri. A fost o Adunare Generala linistita, mai mult decit relaxata", a spus Valentin Alexandru, luni, in cadrul unei conferinte de presa, fara a preciza suma cu care va fi platit Dragomir.
Potrivit unor surse din cadrul LPF, salariul lui Dragomir va fi de 15.000 de euro pe luna.
Secretarul general al LPF a mentionat ca doua sau trei cluburi din Liga I nu intrunesc inca conditiile necesare licentierii. "In 31 martie, daca nu vor indeplini unele conditii, nu din cauza recesiunii, nu vor putea intra in posesia licente. Eu zic ca la noi e problema de prevenire si de atentionare. Suportam impreuna consecintele unor tipi mai violenti care cred ca sint stapinii stadionului, dar au probleme de alta natura. sint doar vreo 2-3 cluburi care nu raspund la capitolul datorii fata de terti. Nu pot sa le nominalizez, nu-mi permite statutul", a mai spus Alexandru.
Valentin Alexandru este convins ca situatia tehnicianului ceh Dusan Uhrin, care a devenit consilier tehnic la gruparea CFR Cluj dupa ce a antrenat formatia FC Timisoara, va fi rezolvata intr-un timp scurt de Scoala Federala de antrenori. "Am inteles de la domnul Radulescu (n.r. - Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori) ca se va lua in discutie lamurirea acestui subiect. Acolo este o controversa intre Codul Muncii, dreptul la munca, si niste lucruri organizatorice, probleme sportive, care se vor lamuri de juristi, care se pare ca au cam zbircit-o. Eu ce pot sa va spun e ca acest articol mult comentat a fost dat in ideea de a asigura perenitatea antrenorilor din Romania si nu numai. Joaca cu 15 antrenori nu e benefica nimanui. sint convins ca se va lamuri destul de curind acest articol", a mentionat Alexandru.
Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, prezent la Adunarea Generala a LPF, a precizat ca el a propus suma salariului presedintelui LPF Dumitru Dragomir. "Nu credeti ca merita? Ne-a luat 35 de milioane, ne-a mai adus suplimentar inca 2 - 3 milioane. Trebuie sa aiba un salariu sa nu depinde de nimeni pentru ceea ce a facut pentru noi. Eu am venit cu propunerea", a spus Borcea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii