Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LPF acuza MIRA si Ministerul Justitiei de toleranta fata de "huliganii" de pe stadioane

Liga Profesionista de Fotbal acuza Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Justitiei ca tolereaza actele de huliganism care se petrec pe stadioane la meciurile din Liga I si cere celor doua institutii sa aplice mai ferm Legea 4/2008, se arata intr-un comunicat al LPF.
LPF considera ca vandalismul unor grupuri de fani a atins un punct limita si, cu toate acestea, putini dintre cei care sint vinovati de aceste acte de huliganism au ajuns in fata instantei si niciunul la inchisoare. LPF cere MIRA si Ministerului Justitiei sa aplice mult mai ferm decit pina acum prevederile Legii nr.4/2008, ale Codului Penal si ale celui Civil.
"Urmare a nedoritelor evenimente petrecute recent in tribunele stadioanelor cluburilor Rapid si Steaua, dar si ale altor cluburi, LPF considera ca vandalismul anumitor grupuri de huligani a atins un punct-limita, dincolo de care se contureaza riscul de a inregistra nu doar mari pagube materiale (a se vedea autoturismele distruse, modernizarile grav afectate ale stadioanelor etc.), ci si victime omenesti. Ca atare, in dorinta de a salva pe de o parte spectacolul fotbalistic, iar pe de alta pentru a permite spectatorului civilizat sa se bucure in liniste de aceasta binemeritata relaxare, facem un apel insistent la MIRA si Ministerul Justitiei de a aplica mult mai ferm decit pina acum prevederile Legii nr.4/2008, ca si, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal si Civil. Fata de care - o spunem raspicat - au demonstrat pina in prezent o nepermisa toleranta. Statistici clare demonstreaza ca, in ciuda constatarilor Jandarmeriei si, uneori, ale Politiei, un procent nepermis de mic ale acestor infractiuni a ajuns in fata instantelor. Si nici unul dincolo de gratii, adica acolo unde ar fi locul unor indivizi iremediabil certati cu normele civice", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
In ultimele etape ale Ligii I, la derbiurile Dinamo-Steaua, Rapid-Steaua si Steaua-FC Timisoara au altercatii intre suporteri si oamenii de ordine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii