Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LPF a acceptat oferta RCS&RDS

* el a precizat că drepturile TV ale partidelor din Liga I au fost cedate pentru o sumă totală de peste 100 de milioane de euro

"Sunt foarte fericit pentru că majoritatea cluburilor au avut încredere în mine. Azi a fost un real succes, RCS&RDS, partenerul nostru vechi şi nou, a cumpărat restul de pachete, încadrându-se în cerinţele europene de concurenţă. RCS a fost singurul care s-a înscris, negociem de două săptămâni. Patronii Nicu Badea, Ioan Niculae şi Walter au avut un rol important, eu am ţinut de preţuri şi cu ajutorul lor am dus suma totală la peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus. Este un contract cu peste 100 de milioane de euro. Am fost foarte mulţumit, deoarece RDS este un partener foarte serios de colaborare. Cluburile primesc o sumă foarte mare, de ordinul a milioane de euro. A fost un singur club care s-a abţinut, deoarece relaţiile noastre sunt încordate", a declarat Dragomir.
Şeful LPF a mai spus că opţiunile 1 şi 2 vor fi transmise în sistem HD. Astfel, RCS&RDS a achiziţionat 7 pachete de meciuri, iar Antena 1 şi Dolce Sport câte unul.
Cu aproximativ o oră înainte, reprezentantul RCS&RDS, Ioan Bendei, declarase că a oferit pentru cele şase pachete disponibile din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentru următoarele trei sezoane, suma de 55,8 milioane de euro cu TVA inclus, respectiv 45 milioane de euro fără TVA. Oferta RCS&RDS era egală cu plafonul minim stabilit la Adunarea Generală a LPF de lunea trecută (45 de milioane de euro fără TVA).
"Oferta noastră este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot. Cred că este o ofertă corectă pentru timpurile de acum. Noi am depus-o în termenul solicitat. Nu ştim încă dacă se aprobă sau nu, a rămas ca dânşii să hotărască în Adunarea Generală", afirmase Bendei la ieşirea din sediul LPF, unde a stat aproximativ 75 de minute.

Propunerea RCS&RDS a fost singura primită de ligă

Conform unor surse din cadrul LPF, propunerea RCS&RDS a fost singura primită de ligă pentru cele şase pachete disponibile. De aceste pachete s-a mai arătat interesat postul Sport Klub, însă modalitatea de plată în rate pe care o propunea nu a fost acceptată de LPF.
Ţinând cont că primele trei pachete au fost vândute pentru suma de 36,6 milioane de euro fără TVA, suma totală pe care LPF o va primi din drepturile TV se ridică acum la 81,6 milioane de euro fără TVA (101,184 milioane de euro cu TVA).
La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţite în nouă pachete. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.
Categorie articol: 

Comentarii