Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LPF îşi face televiziune şi va transmite meciurile în sistem pay-per-view şi pay-tv

"Liga Profesionistă îşi va face un post de televiziune şi va transmite meciurile din Liga 1 în sistem pay-per-view şi pay-tv. Vom transmite toate meciurile din pachetele care au rămas nevândute", a declarat Dragomir pentru www.prosport.ro.
Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal va lua o hotărâre cu privire la cele şase pachete care nu au fost adjudecate la licitaţia de vânzare a drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I.
Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, la 19 aprilie, agenţiei MEDIAFAX că Liga Profesionistă de Fotbal va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur. El a explicat că LPF va vinde pachetul cu drepturi TV cel mai probabil prin încredinţare directă.
"S-a stabilit o comisie, iar eu am fost delegat să vorbesc în numele cluburilor despre vânzarea pachetului de drepturi TV. Pachetul va fi vândut fie prin încredinţare directă, fie prin licitaţie, iar acest lucru o să se decidă în cadrul următoarei Adunări Generale a LPF. Dar noi credem că acest produs va fi vândut prin încredinţare directă pentru că sunt televiziuni bine intenţionate şi nu vrem să le punem într-o concurenţă în care preţul să urce foarte mult", a explicat Iancu.
La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţite în nouă pachete. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.
Categorie articol: 

Comentarii