Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lovitura de 100 de miliarde de lei

Anchetatorii de la Anticoruptie au instrumentat si finalizat, zilelea acestea, unul din cele mai spectaculoase cazuri de frauda existente vreodata pe aceste meleaguri. Ei l-au deferit instantei de judecata pe Stefan Ilie, in virsta de 47 de ani, patronul unei firme brailene care se ocupa cu achizitiile de cereale, individ care a pricinuit, intr-un timp relativ scurt, o paguba de peste 100 de miliarde de lei bugetului si asa saracit al statului.
Stefan Ilie a fost cercetat si trimis in judecata in stare de libertate, procurorii DNA neputind aplica sechestru asigurator asupra bunurilor detinute de acesta, pentru ca firma pe care o administreaza este in faliment, din luna februarie a. c. In aceste imprejurari, Finantele Publice s-au constituit parte civila in procesul penal, pentru recuperarea prejudiciului. Reporterii cotidianului nostru au incercat sa-l contacteze pe Ilie atit telefonic, cit si la domiciliu, insa acesta nu a fost de gasit. Procurorii DNA ne-au confirmat faptul ca inculpatul nu a fost retinut sau arestat nici macar o zi, pe numele lui nefiind emisa nici interdictie de a parasi localitatea, in ciuda prejudiciului urias nerecuperat.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, administratorul SC "Sieg Impex" SRL Braila, Stefan Ilie, a fost trimis in judecata de catre procurorii galateni, sub doua capete de acuzare: evaziune fiscala, fapta prevazuta de art. 9, alin. 1 si 3 din Legea 241/2005, si fals in inscrisuri sub semnatura privata (art. 290 Cod Penal), ambele infractiuni fiind in forma continuata si in concurs real.
Din cercetari, rezulta ca in perioada ianuarie 2002 - iunie 2005, firma administrata de inculpatul Stefan Ilie a efectuat activitati comerciale cu cereale (in special achizitii), care ii ofereau acestuia posibilitatea legala de recuperare a taxei pe valoarea adaugata (TVA). Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Galati, din cadrul DNA - citati de purtatorul de cuvint DNA Bucuresti -, pentru a majora valoarea TVA deductibil, inculpatul Stefan Ilie "a evidentiat in contabilitate operatiuni fictive, creind un prejudiciu bugetului consolidat al statului in suma de 101.315.950.000 lei ROL".
Dosarul penal privindu-l pe Stefan Ilie a fost trimis instantelor brailene de catre DNA - Serviciul Teritorial Galati, procesul urmind sa se desfasoare in perioada imediat urmatoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii