Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lovitură grea pentru Francisk Chiriac. Adio privilegii, înapoi la mătură!

L-am simţit speriat, temător pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila. A ţinut conferiţa aia de presă, zilele trecute, în care a precizat, gâtuit de emoţie, că nu o să fie un capăt de ţară dacă PSD îl va schimba din funcţia de preşedinte al CJ Brăila, dar se vedea că e ud tot.

“Nu am candidat pe persoană fizică, ci sub PSD. Dacă ei consideră că nu sunt bun în ceea ce priveşte poziţia de preşedinte, nu am niciun fel de problemă. Dar nu s-au purtat astfel de discuţii”, a declarat preşedintele Chiriac.

Poate că nu s-au purtat “astfel de discuţii” cu Chiriac, faţă-n faţă, dar în separeul PSD cu siguranţă s-a vorbit despre eliminarea sa din jilţul de preşedinte al CJ Brăila, întrucât a devenit tot mai evidentă apropierea lui Chiriac de Mihai Tudose, plecat recent din PSD la Pro România, condus de Victor Ponta.

Mie puţin îmi pasă dacă Francisk Chiriac va mai fi sau nu preşedinte al CJ Brăila. Chiriac nu este nici pe departe vreun priceput în ale administraţiei publice locale, nu are viziune, deci nu va fi o mare pierdere. E drept că şi următorul care îi va lua locul (propus de PSD) o să fie tot un nevolnic, un yesman care va ocupa degeaba această funcţie.

M-au surprins însă pretenţiile lui Chriac. Cică dacă PSD-iştii vor să îl schimbe, mai întâi să îi facă o evaluare, să vadă dacă şi-a îndeplinit sau nu sarcinile. Dar cui o să îi folosească această evaluare, în cazul în care va fi făcută? Bietul Chiriac crede că mai are o şansă dacă evaluarea va ieşi ok. Că Rotaru şi pesediştii lui vor spune: “Bă Chiriac, am vrut să te schimbăm, dar pentru faptul că ai avut realizări am renunţat la idee”.

“Dacă se vor hotărî colegii să ia o astfel de decizie, ar fi bine să mă cheme şi pe mine şi să îmi facă o evaluare ca oricărui manager, dacă mi-am îndeplinit sarcinile sau care sunt motivele”, a mai spus Chiriac, plângând.

Nu, am glumit, nu a plâns, ci doar s-a tăvălit pe podea şi apoi şi-a rupt hainele de pe el.

Serios acum, pentru Francisk Chiriac va fi o lovitură grea debarcarea din funcţia de peşedinte. Nu îl plâng eu pe Chiriac (bănuiesc că are din ce să trăiască), dar cred că ar trebui să îi spună cineva că de la salariul de 11.000 de lei net lunar, cât are acum ca preşedinte de CJ, va ajunge la 1400 de lei - indemnizaţia unui simplu consilier judeţean.

În plus, s-a terminat cu protocolul, cu maşina de serviciu, cu avantajele pe care le conferă o astfel de funcţie. Funcţie care, să nu uităm că pe alt preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, l-a făcut milionar în euro.

După ce a stat doi ani la butoane, o să fie destul de greu pentru Chiriac să treacă la mătură, să ducă gunoiul, ba chiar să spele şi muntele ăla de vase din chiuvetă. (Dinu MĂTURICĂ)
Categorie articol: 

Comentarii