Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lotul Brăilei la olimpiada de franceză

Cinci fete din Brăila au cucerit, şi-n acest an, ţara, în materie de franceză. Acestea s-au calificat la olimpiada naţională de profil şi duc, astfel, mai departe, numele Brăilei şi al liceelor şi şcolilor din care provin. Vorbim, de această dată, despre campioane de la "Murgoci" şi de la "Al. I. Cuza".
Teodora Mihaela Radu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", are deja DELF-ul C1 şi nu va mai susţine examen de bacalaureat la franceză. Din clasa a noua a participat la olimpiadele de franceză şi s-a calificat la naţionale. "Vreau să dau la Limbi Străine în Bucureşti. Voi alege Franceză - Suedeză, această a doua limbă fiind mai rară. Ideal ar fi să ajung cu o bursă în Franţa. N-am fost niciodată până acum în Franţa, dar voi merge în scurt timp, în cadrul unui proiect", ne-a declarat Teodora.
Elena Alexa Ionescu, elevă în clasa a opta la Şcoala Gimnazială "Al. I. Cuza", povesteşte că s-a calificat şi anul trecut, a luat premiul al III-lea şi că, pentru ea, franceza este o pasiune pe care vrea s-o dezvolte. "În primăvară voi da DELF-ul B1. Sora mea a făcut germană şi mi-am dat seama că această limbă nu e una prietenoasă, precum franceza. Eu m-am calificat şi la engleză şi urmează să susţin concursul", ne-a spus Alexa.

Alegerile lor: limbi străine, eventual cu burse în străinătate

Nicoleta Irina Păun, elevă în clasa a IX-a la "Murgoci", s-a calificat, de asemenea, la naţionala de franceză şi povesteşte că este pentru a treia oară când se califică . De altfel, în acest an, s-a calificat şi la olimpiada naţională de chimie. "Franceza este pasiunea mea, nu a fost deloc tradiţie", ne-a spus Nicoleta.
Anca Maria Tîrlungeanu, elevă în clasa a zecea, tot la "Murgoci", ne-a mărturisit că iniţial alesese germana, dar după două luni s-a reprofilat pe franceză, aceasta fiindu-i mult mai dragă şi potrivită. "Şi eu vreau să dau DELF şi voi alege Limbi Străine, cel mai probabil pe Franceză- Japoneză", ne-a explicat Anca.
Silvia Maria Budur este mezina grupei. Elevă în clasa a şaptea la "Al. I. Cuza", fata spune că s-a îndrăgostit de franceză în tabăra de profil: "Am participat la Tabăra Francofoniei şi mi-a plăcut. Imediat ce am fost aleasă să fiu aici, a şi venit pasiunea".
Profesorii campioanelor: Ingrid Iavorschi, pentru elevele din clasele a X-a şi a XII-a, Mihai Lefter, pentru eleva de clasa a noua, de la "Murgoci", şi prof. Daniela Petre pentru elevele de la "Cuza".

 
Categorie articol: 

Comentarii