Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Londra lanseaza un sistem public de avertizare terorista

Autoritatile britanice vor lansa in curind un sistem de avertizare a populatiei privind amenintarea cu atacuri teroriste, relateaza The Sunday Telegraph, in editia electronica.
Sistemul de avertizare creat dupa modelul american, in prezent tinut secret in Marea Britanie, va informa publicul despre probabilitatea comiterii unui atac de catre reteaua al-Qaida sau vreo alta grupare terorista. Detalii despre sistem vor fi dezvaluite luni de ministrul de Interne, John Reid, si publicate pe site-ul institutiei pe care acesta o conduce.
Se pare ca numarul nivelurilor de alerta va fi redus de la sapte, cite sint in prezent, la cinci - la fel ca in Statele Unite - insa nu va fi o schema bazata pe culori.
Nivelurile vor fi modificate in functie de gradul de amenintare, iar publicul va sti ce masuri sa ia in orice situatie. Se pare ca responsabilii serviciilor de securitate s-au opus initial crearii unui sistem public de avertizare, de teama ca semnalele sa nu fie gresit interpretate si sa declanseze panica.
In ceea ce pare a fi o concesie acordata serviciilor de securitate interna - MI5 si externa - MI6, un alt sistem de avertizare, care se refera la reactiile autoritatilor in fata unor potentiale amenintari, va ramine secret.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii