Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locurile pentru terase urmează să fie scoase la licitaţie publică

Consiliul Local Municipal (CLM) urmează să scoată la licitaţie publică, în vederea închirierii temporare, câteva amplasamente situate pe faleza Dunării, în Parcul Monument şi Grădina Publică, pentru amenajarea unor terase de alimentaţie publică. Proiectul a fost aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CLM Brăila. Conform informaţiei prezentate în hotărârea CLM, închirierea amplasamentelor va fi valabilă pe o perioadă de 3 luni, cu adăugirea că termenul de închiriere "se poate prelungi pentru maxim 30 de zile, cu acordul părţilor, la cererea chiriaşului, efectuată cu 10 zile înainte de epuizarea termenului iniţial".
În ceea ce priveşte licitaţia, preţul de pornire va fi 1 leu/mp/zi, pasul minim de licitaţie fiind stabilit la suma de 0,05 lei. Licitaţia cu strigare se va organiza în intervalul 25-27 mai.
"Când am mai scos la licitaţie astfel de amplasamente, au existat tot felul de discuţii, că de ce X a luat într-un loc şi că de ce Y n-a mai avut loc. Atunci, ca să închidem acest subiect, propunerea a fost ca acele amplasamente să le scoatem la licitaţie, pornind de la 1 leu, cât a fost anul trecut, şi dacă unul, care stătea mai în faţă, va vrea o poziţie ceva mai în spate, îşi va asuma poziţia respectivă prin participarea la o licitaţie. Ca să nu mai avem tot felul de vorbe...", a explicat primarul Aurel Simionescu.
Pentru a nu se ajunge în situaţia unei risipe de autorizaţii, unul dintre consilierii locali prezenţi la şedinţă a propus efectuarea unui studiu de caz privind starea în care se află terasele din oraş, explicând următoarele: "Eu am constatat că multe dintre ele sunt în semifaliment. Adică, sunt multe făcute, abandonate şi noi dăm autorizaţie altora. Atunci, hai să-i punem pe aceia, ale căror terase se află într-o stare jalnică, degradată, să le desfiinţeze".
Edilul-şef a avut un alt punct de vedere. Simionescu a spus că dacă un proprietar de terasă alege să o menţină în faliment, este treaba lui, dar "trebuie s-o menţină într-o stare care arată corespunzător spaţiului respectiv şi nu într-o stare jalnică". "Haideţi să vedem, împreună cu Poliţia Locală, cum arată terasele, ce se întâmplă cu ele", a mai adăugat primarul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii