Mergi la conţinutul principal

Locuri pentru studenţi la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila

• după prima etapă de admitere, pentru cele 185 de locuri scoase la concurs pentru cele patru specializări s-au înscris doar 73 de absolvenţi • dacă la Inginerie sunt destule locuri libere, Agronomia s-a dovedit atractivă, la fel ca anul trecut

 

Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila are încă de oferit locuri atractive pentru studenţi. Potrivit situaţiei înscrierilor după prima etapă de admitere afişată pe site-ul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, la facultatea din urbea noastră s-au înscris doar 73 absolvenţi, adică s-au ocupat doar 40% din locurile disponibile. Practic, la trei specializări nu s-au ocupat nici măcar locurile la buget.

Pentru anul universitar 2017-2018, facultatea a scos la concurs 185 de locuri, 130 finanţate de la stat şi 55 cu taxă. Au fost câte 45 de locuri pentru specializările Inginerie mecanică, Inginerie şi management şi Ingineria mediului şi 50 locuri la Agronomie.

Prima etapă de înscrieri s-a desfăşurat în perioada 10-15 iulie. La Inginerie mecanică s-au înscris 12 candidaţi, la Inginerie şi management 14 candidaţi, iar la Ingineria mediului şi-a depus dosarul doar 2 absolvenţi. Totuşi, specializarea Agronomie a fost la mare căutare în rândul viitorilor studenţi, 48 din cele 50 de locuri fiind ocupate după prima etapă de înscrieri, adică s-au ocupat toate cele 40 locuri bugetate. Agronomia a fost “preferata” tinerilor şi anul trecut când, după prima etapă, numărul înscrişilor depăşea numărul de locuri vacante.

 

Kinetoterapia, specializarea cea mai căutată de la “Dunărea de Jos”

Anul acesta, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi concurenţa cea mai mare s-a dat la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. La toate specializările sunt mai mulţi înscrişi decât locurile la buget oferite. Kinetoterapia este de departe pe primul loc, cu 100 înscrişi pentru 18 locuri finanţate de la bugetul de stat, adică 5,5 candidaţi/loc. Pe locul doi se află Ştiinţele Educaţiei cu 4,7 candidaţi/loc, 85 de absolvenţi şi-au depus dosarul pentru cele 18 locuri la buget.

Pe locul trei în topul concurenţei se află specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică. Nu mai puţin de 205 candidaţi au dorit să ocupe unul din cele 80 de locuri bugetate, adică 2,5 candidaţi/loc.

Medicina s-a aflat şi ea în topul preferinţelor viitorilor studenţi. Sunt peste 2 candidaţi/loc pentru locurile de la buget la specializările Medicină, Asistenţă medicală generală şi Farmacie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro