Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuri de muncă în Danemarca!

Astfel, cei interesaţi pot opta pentru unul dintre cele 20 de posturi în ocupaţia de lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor sau în sere. Activitatea se va desfăşura în ferme de mari dimensiuni de creştere a animalelor (porci, vaci) şi constă în îngrijirea de animale de la naşterea până la sacrificarea acestora. În sere vor fi efectuate munci specifice cultivării plantelor şi legumelor.
Candidatul trebuie să fi absolvit facultatea de profil agronomic (zootehnie, horticultură, agricultură sau medicină veterinară) în anul 2010 sau 2011 sau să fi absolvit liceul agricol în 2011. Alte cerinţe se referă la disponibilitate pentru a sta în Danemarca timp de 18 luni, vârsta între 20-30 de ani, limba engleză - foarte bine, flexibilitate, deoarece munca poate începe oricând în timpul anului.
Experienţa de muncă în creşterea animalelor sau sere şi carnet de conducere constituie avantaj. Salariul oferit este de aproximativ 1.300 euro brut lunar. Din salariu se scad contribuţiile de asigurări sociale şi impozitul. Alte beneficii: cazare lângă fermă, contra cost, chiria lunară pentru o persoană este de aprox. 240 euro. Durata contractului este de 18 luni, se va lucra 37 ore săptămânal, dacă se fac ore suplimentare se vor plăti conform contractului de muncă.
Termenul limită pentru aplicare este 18 septembrie.
De asemenea, mai sunt disponibile 40 de posturi ca lucrător necalificat - jupuitor de nurci, în regiunea Jutland, localitatea Hostelbro din Danemarca. Activitatea constă în jupuirea nurcilor într-una din cele mai moderne companii daneze specializate în prelucrarea şi obţinerea produselor din piele şi blană. Munca în acest domeniu este foarte grea, cu activităţi repetitive, monotone, într-un ritm constant şi precis, la o viteză foarte mare, timp de 7 zile/săptamână,10-12 ore/zi, toată perioada contractului. Doar în primele 2-3 zile se va lucra mai puţin, când se vor învăţa principalele operaţii. Candidatul trebuie să fie dreptaci, maşinile de lucru se pot folosi doar pe partea dreaptă, să aibă fizic puternic. Se solicită experienţă de muncă de minim un an. Constituie un avantaj experienţa de muncă în creşterea nurcilor. Respectarea programului de lucru este obligatorie. Candidaţii trebuie să ştie limba engleză la nivel de bază. Plata se face la bucată, aprox. 75 - 100 euro net/zi, în funcţie de ritmul de lucru şi precizie. Posibilităţi de venituri mai mari. Din salariu se reţin contribuţiile sociale şi impozitul. Alte beneficii: cazare în căsuţe de 8 -10 persoane, contra cost, aproximativ 260-330 euro lunar/persoană. Transportul către şi din Danemarca precum şi mesele se suportă de lucrători. Durata contractului este 7 noiembrie -16 decembrie 2011. Termenul limită pentru aplicare este 14 septembrie.
EURES este o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul structurilor sale teritoriale, oferă servicii de mediere a muncii în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European, în calitatea sa de membru EURES.
Informaţii suplimentare se pot obtine la sediul AJOFM Brăila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Compartiment EURES, la telefon 0239/61.13.86, 0239/61.15.19, e-mail: br_eures@ajofm.anofm.ro, cât şi pe site-ul: www.eures.anofm.ro.
Categorie articol: 

Comentarii