Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuitorii din “satul bogaţilor”, Vărsătura, supăraţi că sunt lăsaţi de izbelişte

• o persoană care locuieşte în satul Vărsătura, comuna Chiscani, dar care doreşte să rămână anonimă, ne-a sesizat faptul că locuitorii de acolo au fost lăsaţi de izbelişte de autorităţi • aceasta s-a plâns că deşi oamenii au fost nevoiţi să îşi asfalteze singuri străzile, pentru că nimeni nu le-a dat atenţie, în momentul în care a intervenit CUP Dunărea pentru reţeaua de canalizare, strada a fost spartă, iar apoi au fost lăsaţi să trăiască în noroi şi praf

 

Locuitorii din satul Vărsătura, comuna Chiscani sunt supăraţi pentru faptul că autorităţile i-au lăsat de izbelişte. O persoană care locuieşte pe o stradă din Vărsătura, ne-a semnalat sub protecţia anonimatului că în ciuda concepţiei generale că locuitorii zonei sunt bogătaşi care trăiesc regeşte, în realitate mediul în care îşi duc existenţa seamănă mai mult cu un tablou rupt din lumea a treia. Cititorul cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” ne-a povestit recent că autorităţile din Chiscani nu s-au implicat pentru asfaltarea străzilor din satul Vărăsătura astfel că oamenii s-au văzut nevoiţi să toarne de capul lor asfalt, pentru a nu mai trăi în noroaie. Recent însă, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila a realizat o intervenţie acolo pentru reţeaua de apă-canalizare, astfel că a spart asfaltul pe care locuitorii îl turnaseră, iar de aici lucrurile au degenerat.

“Nu este o problemă personală, este o problemă comună. Noi suntem disperaţi! În zona unde locuiesc este una dintre cele mai mari străzi din Vărsătura. Noi am pus o porţiune de asfalt care, credeţi-mă, nu este ieftin. Asfalt de care beneficiază alţii, dar nu au mai vrut unele persoane să plătească şi nu s-a mai continuat. Pentru că nu s-a mai întâmplat asta, ne-am turnat singuri betoane pe o porţiune mare în stradă, aproximativ pe toată lăţimea străzii. Ca să putem să trăim civilizat. După aceea au venit cei de la CUP «Dunărea» care au distrus tot. Au tăiat asfaltul. Acum sunt gropi. Nu ai cum să le ocoleşti. Betoanele din faţa porţilor sunt distruse, acoperite cu noroi pur şi simplu, cu praf, pentru că nu se mai cunoaşte până unde a fost betonul. Porţiunile unde au tras ei gurile astea de canal, probabil. Nici nu ştiu la ce folosesc ţevile acelea, pentru că apa e la fel de murdară. Nu au compactat cum trebuie şi sunt lăsate şanţurile cu groapă, iar praful ne-a distrus. Canalizare este în capătul străzii, dar primarul nu doreşte să ne tragă pentru că a spus că noi nu îl votăm şi nu o să vedem canalizare niciodată. Iar strada este făcută praf. Nu se poate circula de gropi şi de mizerie. Domnul acesta care cred eu că are cei mai mulţi bani din tot judeţul ăsta, pentru că are aici Carrefour, nu face absolut nimic pentru noi. E jale! Vă spun sincer”, a afirmat, recent, locuitorul din Vărsătura.

Sursa citată a mai spus că oamenii au solicitat în nenumărate rânduri să le fie asfaltată strada însă au fost certaţi pentru că au intervenit pe domeniul public şi au asfaltat strada, deşi nimeni altcineva nu intervenea.

“Noi am făcut asta ca să nu mai cerem la nimeni. Dacă nu a făcut nimeni nimic pentru noi. Să ştiţi că apa, curent, gaze, totul este tras de noi pentru că nimeni nu a mişcat un deget! Parcă suntem în lumea a treia”, a mai adăugat cititorul “Obiectiv”.

Totodată, acesta a precizat că nu despre toate familiile care locuiesc în satul Vărsătura s poate spune că sunt “bogătaşi”, aşa cum s-a vorbit recent în şedinţele din Consiliul Judeţean.

Reamintim că PND-istul Cătălin Iordache a criticat recent o cofinanţare a CJ Brăila pentru pietruirea unor străzi din satul Vărsătura. Acesta a acuzat că PSD-iştii îşi bat joc de banii publici, în condiţiile în care locuitorii satului Vărsătura sunt înstăriţi, iar comuna Chiscani are fonduri să îşi repare străzile de una singură. Proiectul aprobat a făcut referire la o investiţie totală de 545.807 lei (cu tva), la care CJ Brăila s-a angajat să cofinanţeze 60%, deci 311.941 lei (cu tva).
Categorie articol: 

Comentarii