Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuitorii afectati de inundatii in Mexic au fost nevoiti sa bea din apa riurilor revarsate

Locuitorii unuia dintre orasele mexicane afectate de inundatii au baut apa din apele murdare ale riurilor revarsate, rezervele lor de apa si alimente fiind pe sfirsite, relateaza Reuters.
Inundatiile provocate de revarsarea apelor riurilor au determinat saptamina trecuta mii de persoane sa isi abandoneze locuintele din orasul Villahermosa din sudul tarii. Numerosi localnici s-au temut insa sa isi paraseasca locuintele de teama ca vor fi jefuiti.
"Din lipsa de apa, au luat din bazine si din riu", a declarat Janette Aguilera, o profesoara in virsta de 32 de ani, vorbind despre vecinii ei.
Intr-un interviu acordat postului mexican de radio, guvernatorul statului Tabasco, Andreas Granier, a declarat ca vor trece citeva luni pina cind toti locuitorii orasului vor putea reveni acasa. "Estimam ca ar putea dura circa trei luni pina cind toti localnicii se vor putea intoarce acasa", a precizat el.
Mii de oameni au fost salvati de pe acoperisurile caselor cu elicopterul sau cu barcile. Un singur deces a fost raportat in Tabasco, desi in statul vecin, Chiapas, oficialii guvernului au anuntat duminica patru victime in urma revarsarii apelor care au distrus 16 poduri si mii de locuinte.
Intre timp au inceput sa soseasca ajutoare umanitare constind in alimente si apa. Cuba va trimite 50 de medici, iar Statele Unite au alocat o suma de 300.000 de dolari pentru sinistratii din zona.
Cu toate acestea se inregistreaza si infranctiuni, in Tabasco fiind arestate 53 de persoane, a precizat aceeasi sursa.
In semn de bunavointa, presedintele Felipe Calderon, care a vizitat Tabasco de mai multe ori in ultimele zile, a declarat ca ar putea anula datoriile a zeci de mii de rezidenti care nu si-au achitat facturile pentru electricitate pe o perioada de citiva ani in semn de protest politic la mijlocul anilor '90.
Statul pozitionat la o altitudine foarte joasa este un important producator de petrol, dar pina in prezent nu au fost raportate pagube in acest domeniu.
Categorie articol: 

Comentarii