Mergi la conţinutul principal

Locuintele noi, au mare trecere in randul tinerilor

Cererea mare si oferta limitata a facut ca, cel putin pana in a doua jumatate a anului trecut, preturile apartamentelor si caselor noi, sa se mentina, acestea fiind si cele cu mare trecere la tineri. Potrivit specialistilor, cererea de locuinte noi sub 200.000 de euro a crescut cu 8-10% in nordul si vestul Bucurestiului, pana aproape de jumatatea anului 2016.

Interesul ridicat pentru cumpararea de apartamente noi se datoreaza, in special scaderii dobanzii bancare si reorientarii investitorilor spre constructia de cladiri de locuinte, fiind considerata o buna perspectiva investitionala.

Un alt factor, care a facut ca preturile si cererea la locuintele noi sa se mentina pe piata imobiliara, este programul guvernamental Prima Casa, oferit de stat tinerilor pentru achizitionarea unei locuinte, cu un avans minim si o dobanda mica, fara comisioane de rambursare anticipate. De exemplu, pentru un apartament cu pretul de pana in 60.000 de euro, avansul minim este de 5% din pretul locuintei iar pentru locuintele mai scumpe, avansul minim este, in prezent, de 3.000 de euro, plus diferenta dintre pretul de achizitie si limita de 60.000 de euro. Durata maxima de rambursare este de 30 de ani.

De asemenea, majoritatea tinerilor opteaza pentru cumpararea de locuinte noi, si datorita faptului ca au posibilitatea sa le amenajeze dupa bunul gust, pot chiar sa compartimenteze cum doresc apartamentul contractat inca din faza de constructie sau li se ofera sansa sa aleaga finisajele in functie de preferinte.

Pe langa toate acestea, multi dezvoltatori imobiliari ofera si conditii avantajoase de plata, celor care doresc sa nu achizitioneze o locuinta prin programul guvernamental Prima Casa. Modalitatea de plata in rate direct la dezvoltator este una dintre practicile prin care dezvoltatorii imobiliari atrag mai multi cumparatori si pe care multi dintre acestia o prefera, datorita conditiilor de plata avantajoase.

Ansamblurile rezidentiale, cu cladiri atractive, apartamente sau case compartimentate diferit, zona cu circuit inchis, cu magazine, farmacii, sali de sport, gradinite, cat mai aproape de marile centre comerciale constituie o atractie si mai mare in randul tinerilor.Zona de nord si de vest a capitalei este preferata de tinerii care doresc, in special sa inchirieze locuintele noi. Sunt tineri sau familii tinere cu posibilitati materiale peste medie, care isi permit sa cumpere locuinte noi, in special in zona de Nord a capitalei, cu scopul de a le inchiria. Existenta numeroaselor cladiri de birouri, face ca aceasta zona sa fie una extrem de profitabila din acest punct de vedere, investitia putand fi amortizata in mai putin de 15 ani. Un apartament cu 3 camere, in zona de nord a capitalei, de exemplu, poate fi inchiriat cu preturi intre 600 si 1.200 de euro si cumparat cu preturi cuprinse intre 100.000 si 200.000 de euro, in functie de suprafata si alte facilitati.Zona de vest sau de sud a Bucurestiului pot fi optiuni mai ieftine pentru achizitionarea de apartamente noi, dar cu oferte generoase de constructii de cladiri de apartamente noi, in ansambluri rezidentiale moderne.In aceste zone un apartament cu doua camere se vinde cu preturi cuprinse intre 45.000 si 60.000 cu loc de parcare inclus, in functie de suprafata si alte facilitati oferite iar chiria e cuprinsa intre 350 si 375 de euro pe luna.In plus, daca statul va aplica legea, care prevede, ca de la 1 martie, sa se elimine TVA-ul pentru vanzarea de locuinte si impozitului pe transferul proprietatii cu o valoare mai mica de 100.000 de euro, preturile apartamentelor ar putea scadea cu 24%, incurajand constructiile de locuinte noi. Astfel, tinerii, care acum isi permit doar sa stea cu chirie, pot avea sanse mai mari sa-si cumpere casa mult visata, intr-o cladire noua.

Mai multe detalii: https://www.otho.ro/case-de-vanzare-bucuresti/

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro