Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuinţele pentru medici sunt gata!

• 31 de apartamente destinate specialiştilor din sănătate sunt gata să-şi deschidă uşile pentru noii beneficiari • acestea vor fi atribuite în regim  de închiriere, cu sume mai mici faţă de nivelul pieţei imobiliare, promit şefii din administraţie • construcţia la blocul de locuinţe a început în 2015 şi a costat peste 2 milioane de lei

 

Veşti bune pentru medicii şi asistenţii care vor dori să lucreze în spitalele din Brăila. Blocul de locuinţe ANL destinat specialiştilor din sănătate este gata. Lucrările au fost recepţionate săptămâna trecută şi urmează ca în această vară să aibă loc şi repartiţia noilor apartamente. Potrivit proiectului, este vorba despre un ansamblu de 31 de apartamente, din care 23 vor ajunge la medici şi 8 la alte categorii de specialişti din domeniul sănătăţii, în regim de închiriere. 

Cele mai multe dintre locuinţe, respectiv 14 la număr sunt cu 2 camere, 5 apartamente au 3 camere, iar restul sunt cu o cameră. În ceea ce priveşte dotarea, apartamentele au fost prevăzute cu centrale termice şi nu sunt mobilate la cheie, cum s-a întâmplat în anii trecuţi. “Chiar acum, suntem în etapa de semnare a protocolului cu ANL de predare-primire, va mai dura un pic amenajarea spaţiului exterior şi apoi Comisia socială îşi va intra în drepturi pentru a aloca apartamentele respective în funcţie de cerere şi de punctajul pe care îl vor avea solicitanţii”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac. Până atunci însă, autorităţile spun că vor stabili şi cuantumul sumei de bani pe care noii beneficiari ai contractelor de închiriere urmează să o plătească lunar. Şi pentru ca oferta să fie atractivă, tinerii specialişti vor achita sume modice, mai mici faţă de chiriile actuale din Brăila, după cum promit şefii din administraţie.”Se lucrează în acest moment la calcularea lor. Vom intra, sperăm noi, în proxima şedinţă ordinară cu aceste tarife. E clar că vor fi nişte sume atractive. Vrem  să-i atragem pe medici, nu să-i speriem”, a precizat vicepreşedintele CJ Brăila, Ionel Epureanu. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi-au arătat intenţia de a lucra 15 medici şi încă 3 specialişti din sănătate, care au depus cereri pentru acordarea de locuinţe.

Construcţia la blocul destinat specialiştilor din sănătate a început în 2015 şi a costat peste 2 milioane de lei, lucrările fiind finanţate de Agenţia Naţională de Locuinţe. Imobilul se află în municipiul Brăila, pe şoseaua Buzăului, nr. 15 A, aproape de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii