Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuinţe de serviciu pentru funcţionarii publici din administraţia brăileană

• blocul cu apartamentele pentru angajaţii din administraţie va fi gata în cel puţin un an, iar selecţia beneficiarilor se va face pe bază de dosar • Agenţia Naţională pentru Locuinţe se va ocupa de construcţia locuinţelor de serviciu, după care va preda construcţia către Consiliul Judeţean

 

Angajaţii din administraţia brăileană vor avea locuinţe de serviciu, după ce în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, consilierii au votat în unanimitate un proiect de hotărâre în acest sens. Practic, aceştia au dat în folosinţă gratuită către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pe durata executării investiţiei, un imobil situat pe Şoseaua Buzăului, nr. 15B, pentru construirea unor locuinţe de serviciu “destinate funcţionarilor publici, precum şi angajaţilor din instituţiile publice locale”, conform numelui proiectului de hotărâre.

Ulterior, după ce apartamentele vor fi date “la gata”, ANL va preda imobilul Consiliului Judeţean, acesta din urmă obligându-se să-i păstreze destinaţia. De asemenea, costurile necesare pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei vor fi suportate din bugetul judeţului. Blocul va avea parter şi trei etaje.

Proiectul CJ are la bază Hotărârea de Guvern nr. 719/2016, prin care s-a aprobat Programul “Construcţia de locuinţe de serviciu”. Cei care pot beneficia de apartamentele ce urmează a fi amenajate sunt funcţionarii publici, precum şi angajaţii din instituţii publice centrale şi locale.

Construcţia va cuprinde 24 astfel de apartamente, iar selecţia se va face pe bază de dosare. Cert este că lucrările pentru blocul respectiv vor dura cel puţin un an, deci funcţionarii publici mai au de aşteptat până vor primi locuinţele de serviciu. În viziunea preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, cele 24 de apartamente sunt puţine şi speră ca pe viitor să reuşească să mai construiască altele.

În expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre, se mai menţionează că beneficiarii nu trebuie să deţină şi nu au deţinut, nici individual, nici în comun cu soţii lor, în proprietate vreo locuinţă în localitatea unde au locul de muncă, “indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor părţi din locuinţe dobândite prin moştenire”, potrivit documentului.

 
Categorie articol: 

Comentarii