Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locotenentul lui Corbu: «M-a sechestrat la domiciliu! De-asta am dat foc»

Tânărul interlop Ionuţ Marian Vrânceanu, care şi-a atacat tatăl cu sabia, apoi a incendiat casa părinţilor, a fost adus de către procurori în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La coborârea din maşină, acesta a spus că "din cauza lui Corbu Stănel am dat foc! M-a sechestrat la domiciliu. De-asta am dat foc!". Explicaţia lui, însă, n-are absolut nicio logică. Apoi, a intrat în clădirea instanţei, de unde a mai ieşit abia peste patru ore şi jumătate. După audieri, judecătorii au apreciat că incendiatorul trebuie să stea în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, cererea procurorilor fiind admisă.
Reamintim că Ionuţ Vrânceanu, în vârstă de 26 de ani, şi-a atacat tatăl cu sabia, joi. După ce conflictul dintre cei doi s-a terminat fără vărsare de sânge, tânărul s-a urcat în pod, unde a dat foc la nişte textile, apoi a fugit de acasă, fără să-i pese că persoanele care i-au dat viaţă sunt înăuntru şi pot muri. A fugit pe câmp, iniţial, apoi s-a predat singur la poliţie. Un vecin care a observat că iese fum din podul casei a strigat cât l-au ţinut puterile "Arde, arde casa! Ieşiţi!" şi a alertat imediat autorităţile. Asta a fost scăparea soţilor Vrânceanu.
Cinci maşini de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au fost chemate pentru stingerea unui incendiu de pe strada Grădinari. Angajaţii Electrica s-au mobilizat şi ei imediat şi au oprit curentul electric, iar jandarmii au asigurat zona, pentru că riscul de a se produce o explozie de proporţii era destul de mare. Familia Vrânceanu avea o butelie cu gaz în casă. Pompierii au reuşit, însă, să scoată recipientul la timp, îndepărtând pericolul.
Flăcările au cuprins întreg acoperişul din lemn învelit cu tablă şi s-au extins rapid şi la anexele gospodăreşti. Focul a fost "hrănit" şi de 100 de kg de textile. După ce incendiul a fost lichidat, bunurile din casă şi tencuiala din cinci camere de locuit, o bucătărie şi o magazie s-au degradat complet. Mobilă nu prea aveau, pentru că Ionuţ a avut grijă să o vândă pentru a face rost de bani. Viciul de a consuma substanţe psihotrope l-a determinat să facă acest lucru, potrivit apropiaţilor.

Gestul tânărului de a da foc casei i-a adus pe părinţi în pragul disperării

De trei ani, locotenentul lui Corbu se afla în conflict permanent cu familia şi vecinii. Pare-se că aceştia se învăţaseră cu ieşirile lui. Sunau la poliţie când devenea recalcitrant, era dus la secţie şi timp de câteva zile era cuminte. Însă, în ultima perioadă, lucrurile au scăpat de sub control. În seara de 12 octombrie, după o beţie cruntă, Ionuţ a fost dus de o ambulanţă escortată de poliţişti la Spitalul de Psihiatrie din municipiu. După ce şi-a revenit din starea de ebrietate, nu şi-a dat consimţământul pentru a rămâne internat. Astfel, el a plecat acasă a doua zi, iar medicii nu au mai putut să-l supună unor investigaţii amănunţite, deşi aveau anumite suspiciuni în ceea ce priveşte starea sa mentală, potrivit unor surse.
Strigătele disperate ale familiei Vrânceanu au răsunat joi pe întreaga stradă, ba chiar acopereau şi sunetul motoarelor maşinilor de pompieri. "Nu mai pot, ne-a distrus! Ne-a ameninţat mereu! Nevasta l-a lăsat, are doi copii cu ea. M-a ameninţat «Te omor!». Am chemat poliţia, salvarea, l-am dus la spital, dar a doua zi dimineaţă s-a întors acasă. Când l-am văzut, să cad din picioare! Mi-a spus că-mi răsuceşte gâtul, că mă omoară. Pe taică-su a sărit azi să-l taie cu sabia! De trei ani de zile mă chinui cu el, tot am chemat poliţia şi nu i-a făcut nimeni nimic", ne-a spus printre reprize de plâns şi suspine femeia, în timp ce casa i se mistuia în flăcări. Întrebată de unde avea fiul său o sabie în casă, mama tânărului ne-a răspuns: "Ăhăăă, dar câte cuţite n-are...Să-l ia, să-l ducă la puşcărie! Şi cu nevastă-sa m-am dus la poliţie să-l reclamăm, că a bătut-o şi pe ea!".

Verdictul vecinilor: «De la droguri face scandal!»

Faptul că Ionuţ Marin Vrânceanu ar fi dependent de prafuri nu era un subiect "tabu" printre cei apropiaţi. De la familia sa şi până la vecini, toţi ştiau că tânărul se droghează, iar viciul l-ar fi dobândit din momentul în care a acceptat să fie locotenentul lui Corbu. Tatăl său, care fusese atacat cu sabia, era teafăr, semn că a reuşit să se ferească din calea "fatalităţii". "Mi-a vândut mobila din casă ca să-şi ia droguri. Fuma tot felul de ţigări! M-a disperat! Face parte dintr-un clan. Clanul lui Corbu. Ăia l-au distrus!", ne-a povestit seniorul familiei Vrânceanu.
Tânărul a reuşit să semene groază pe întreaga stradă Grădinari. "Am chemat mereu poliţia, îl lua, îi dădea amendă şi venea acasă. De la droguri făcea scandal.Se chinuie mama lui cu el. Îi creşte copiii. S-a dus cu cuţitul să-i omoare azi şi dup-aia s-a urcat în pod şi de acolo a dat foc. Şi săptămâna trecută am chemat poliţia", ne-a relatat o vecină.
Acum, strada Grădinari răsuflă uşurată pentru următoarele 30 de zile.

 
Categorie articol: 

Comentarii