Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locotenentul lui Buricea, arestat

Dupa ce l-au cautat aproape trei luni prin toate locatiile in care banuiau ca s-ar fi putut ascunde, politistii braileni au reusit sa dea de urma unuia dintre locotenentii lui Buricea. Marian Cristea, zis "Cioara", a fost saltat de politistii braileni la Cluj, chiar inainte sa-si ia talpasita din orasul ardelean. Interlopul intentiona sa-si schimbe ascunzatoarea, ca sa nu-i dea nimeni de urma, fiind prins cu bagajele in apropierea garii CFR. El a fost retinut, miercuri, dupa ce politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, sub coordonarea sefului serviciului, comisarul Marcel Dragan, au "sapat" bine dupa informatii pretioase. Urmaritul a fost escortat de judiciaristii braileni si incarcerat, ieri dimineata, in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila. Ulterior, el a fost prezentat in fata instantei, care i-a confirmat mandatul de arestare preventiva.
"Cioara" fusese dat in urmarire generala la inceputul lunii aprilie, dupa ce a batut un tinar de 20 de ani, impreuna cu un alt tovaras de cartier, pina l-a bagat in coma. Evenimentul s-a consumat in luna februarie, atunci cind acesta, impreuna cu alt individSorin Marcel l-au urmarit pe Nicusor Munteanu cind a iesit de la serviciu si l-au agresat pe o strada din spatele Santierului Naval, sub privirile colegilor. Agresorii i-au aplicat mai multe lovituri in zona capului, cu o bita si pietre, provocindu-i leziuni ce au necesitat, pentru vindecare, conform certificatului medico-legal, 70 - 80 de zile de ingrijiri medicale. "La data de 31 martie, dosarul cauzei a fost inaintat la Parchet cu propunere de arestare preventiva a autorilor, instanta de judecata dispunind arestarea lui Sorin Marcel I. pentru primele 29 de zile si, in lipsa, arestarea lui Marian C., pentru primele 30 de zile, sub aspectul savirsirii infractiunii de vatamare corporala grava. Cei doi autori sint cunoscuti cu antecedente penale (condamnati pentru infractiuni savirsite cu violenta: tentativa la omor, vatamare corporala grava, tilharie) si membri ai unei grupari infractionale constituita pe raza Municipiului Braila, in zona cartierului Radu Negru-Mogador", a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.

"Cioara" are la activ mai multe fapte penale

"Cioara" a fost cercetat alaturi de fratii Buricea si de alti 13 interlopi din gruparile rivale din Radu Negru si Varsatura, si in dosarul scandalului din incinta Palatului de Justitie, din decembrie 2006. Luna trecuta, Parchetul i-a trimis in judecata pe 13 din cei 16 inculpati, de pe lista acuzatilor lipsind "Cioara", Costica Buricea si Marin Sima, zis "Martin", ce erau disparuti de la domiciliu. Ultimii doi sint si acum cautati de Politie si dati in urmarire generala pentru ca se sustrag cercetarilor. Cei de mai sus sint acuzati de savirsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a ordinii si linistii publice si port ilegal de arma alba. In cazul a 10 dintre inculpati au fost disjunse cercetarile pentru lovire si vatamare corporala.
Reamintim ca Marian Cristea are mai multe abateri de acest gen, pe numele sau Politia inregistrind mai multe reclamatii. Citeva dintre ele sint venite chiar din partea unor inculpati din dosarul atacului din 4 octombrie, asupra familiei fratilor Buricea. In luna decembrie a anului trecut, "Cioara", impreuna cu citiva membri ai gruparii din Radu Negru, l-au atacat pe Gabriel Chioreanu, zis "Bendar" chiar in sala de asteptare a Politiei Municipiului unde, culmea, acesta ajunsese tocmai pentru a depune o plingere deoarece, in urma cu citeva zile, fusese la un pas de a fi victima unui alt atac. Politia a reusit sa descopere cine sint atacatorii cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere si li s-au intocmit dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri, amenintare si port ilegal de arma alba. La inceputul lunii februarie 2007, "Bendar" a reclamat la Politie ca a fost, din nou, atacat de "Cioara" care, impreuna cu alte persoane, i-au distrus autoturismul cu rangi si sabii, in incercarea de a-l lovi chiar pe el.
Citeva zile mai tirziu el a fost reclamat de Cristian Doda, un alt inculpat in dosarul atacului de la sfirsitul anului trecut. Doda a ajuns la spital dupa ce a fost batut de mai multe persoane, fiind taiat la mina, dupa ce a incercat sa pareze o lovitura de cutit.
Categorie articol: 

Comentarii